Pridať recept

Valčeky z hlivy ústricovej

ingrediencie

250 g
hliva ustricová
80 g
šampiňóny
3 strúčiky
cesnaku
3 ks
jarná cibuľka
trochu
olej
2 ks
vajce
60 g
mozzarella
3 PL
čerstvé bylinky
2 PL
červená paprika
trochu
strúhanka
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
štipiek
mleté hubové korenie

postup

1.
Huby umyjeme, osušíme a nakrájame nadrobno. V panvici na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, huby a červenú papriku nakrájanú na kocky. Pridáme na plátky nakrájaný cesnak, opečieme, dochutíme soľou, odstavíme a necháme vychladnúť.
 
2.
Pridáme vajíčka, nadrobno nasekané bylinky, nastrúhaný syr, dochutíme soľou, korením a premiešame. Podľa potreby pridáme strúhanku, múku a necháme chvíľu odstáť.
3.
Z hubovej zmesi tvarujeme valčeky, obalíme ich v strúhanke a opražíme na rozpálenom oleji zo všetkých strán. Podávame s varenými zemiakmi a zeleninou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať