Pridať recept

Paradajková sviečkovica

ingrediencie

500 g
bravčová sviečkovica
podľa chuti
soľ
štipiek
steakové korenie
1 KL
cesnakové korenie
podľa chuti
mleté čierne korenie
100 g
slanina
1 ks
cibuľa
trochu
olej
1 ks
červená paprika
2 strúčiky
cesnaku
trochu
zeleninový vývar
400 ml
lúpané paradajky
1 PL
bylinky

postup

1.
Bravčové mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na hrubšie plátky. Dochutíme soľou, steakovým, čiernym a cesnakovým korením. Obalíme v plátku slaniny a zapichneme špáradlom, aby slanina ostala na mäse. Opražíme na rozpálenom oleji domäkka a mäso vyberieme a uložíme na teplom mieste.
 
2.
Vo výpeku speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, na kocky nakrájanú papriku, dochutíme soľou, pridáme cesnak, paradajky, vývar a dusíme na miernom ohni domäkka.
3.
Opečené mäso zalejeme pripravenou omáčkou a môžeme podávať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...