Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Miešaná zelenina v palacinkovom ceste

ingrediencie

100 g
hrášok
petržlenová vňať
olej
100 g
zelenina
1 ks
vajce
50 g
múka
mlieko
maslo
1/2 dl
smotana

postup

1.
Vylúpaný a umytý hrášok speníme spolu s posekanou zelenou petržlenovou vňaťou na oleji, prilejem trocha horúcej vody alebo vývaru z kostí a udusíme do mäkka. Miešanú zeleninu uvarenú v polievke pokrájame na malé kocky.
2.
Z 1 žĺtka, 50 g múky a prevareného studeného mlieka pripravíme husté palacinkové cesto, zľahka primiešame tuhý sneh ušľahaný z bielka a upečieme hrubšie palacinky.
3.
Do ohňovzdornej nádoby vymastenej maslom uložíme palacinku, na ňu dáme hrášok so zeleninou, potom znova palacinku, zeleninu a nakoniec palacinku. Žĺtok vymiešam so smotanou a nalejeme na vrchnú palacinku a zapečieme v teplej rúre.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Eggnog with
Video: Pripravte si ten najlepší domáci vaječný likér
Video: Pripravte si ten najlepší domáci vaječný likér
Kupujete vaječný likér v obchode? Prečo? Veď ten domáci máte hotový raz-dva.
Ganache
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Ganache je niečo ako univerzálna čokoládová poleva či čokoládový krém. S ganachovými polevami či krémami sa v našich...
Medovníky bez múky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
Aj zástanci zdravej výživy si môžu dopriať voňavé medovníčky. Tu je päť receptov na medovníky bez výčitiek.