Pridať recept

Plnená morčacia roláda

6
porcií
70
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
morčacie prsia
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
1 PL
zmes drveného farebného korenia
140 g
sušená šunka
1 ks
cibuľa
3 strúčiky
cesnaku
150 g
syr Feta
3 PL
čerstvé bylinky
trochu
olej
trochu
vývar

postup

1.
Morčacie prsia umyjeme, osušíme a rozklepeme na plát. Dochutíme korením a soľou. Syr Feta rozmrvíme, zmiešame s prelisovaným cesnakom, nasekanými bylinkami a cibuľou.
 
2.
Polovicu už ochuteného syra rozložíme na rozklepaný plát mäsa. Položíme naň plátky sušenej šunky a zvyšnú časť ochuteného syra. Opatrne mäso zvinieme do rolády, previažeme niťou a opražíme na rozpálenom oleji zo všetkých strán.
3.
Preložíme ho aj s výpekom do ohňovzdornej misy, zalejeme vývarom, prikryjeme alobalom a pečieme vo vyhriatej rúre.
4.
Približne 10 minút pred dopečením alobal odstránime, povrch rolády posypeme drveným farebným korením a zapečieme. Podávame so zeleninou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať