Pridať recept

Zapečené kapustové listy

6
porcií
75
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
kapusta biela hlávková
100 g
uvarená ryža
300 g
mleté bravčové mäso
1 ks
vajce
podľa chuti
soľ
podľa chuti
sušený majorán
štipiek
mleté čierne korenie
1 PL
sójová omáčka
1/2 KL
mletá rasca
trochu
mäsový vývar
100 g
tvrdý syr

postup

1.
Celú kapustu dáme variť do veľkého hrnca s vriacou slanou vodou. Mleté mäso vložíme do misky, ochutíme ho soľou, korením, rascou, majoránom a primiešame vajce, ryžu. Celú zmes poriadne premiešame.
 
2.
Kapustu vyberieme z hrnca, necháme ju vychladnúť a odkvapkať. Potom ju rozoberieme na jednotlivé listy, ktoré si rozložíme na kuchynskú dosku. Každý list naplníme mäsovou plnkou a poriadne ho zvinieme.
3.
Naplnené listy preložíme do ohňovzdornej misy, podlejeme vývarom a pečieme vo vyhriatej rúre. Posledných 5 minút pred dopečeným kapustové závitky posypeme nastrúhaným syrom a necháme ho roztopiť.
4.
Zapečené listy vyberieme a výpek dochutíme sójovou omáčkou a zahustíme trochou múky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...