Pridať recept

Zapečená kyslá kapusta s bravčovým mäsom

Zapečená kyslá kapusta s bravčovým mäsom
Zdroj: gurmanka
4
porcie
90
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
kyslá kapusta
150 g
ryža
600 g
mleté bravčové mäso
1 ks
cibuľa
štipiek
drvená rasca
1 KL
mletá červená paprika
1 PL
maslo
4 strúčiky
cesnaku
150 g
klobása
300 ml
kyslá smotana
150 ml
smotana na šľahanie
trochu
olej
trochu
masť
50 g
strúhanka

postup

1.
Ryžu párkrát prepláchneme, zalejeme 400 ml vody, dochutíme soľou a uvaríme takmer domäkka. Odstavíme ju z ohňa a necháme vychladnúť.
 
2.
Medzitým si nasekáme cibuľu, opražíme ju na rozpálenom oleji a pridáme mleté bravčové mäso. Opečieme, dochutíme soľou a dusíme približne 20 minút pod pokrievkou. Podľa potreby prilejeme vodu.
3.
K mäsu primiešame mletú červenú papriku, rascu a dusíme ďalších 15 minút. Pridáme prelisovaný cesnak a maslo.
4.
Kapustu trochu prepláchneme pod studenou vodou. V hrnci rozpálime masť a kapustu na nej dusíme domäkka. Ak je potrebné prilejeme trochu vody.
5.
Zapekaciu misu potrieme tukom a navrstvíme do nej 1/3 kapusty, na kolieska nakrájanú klobásku, 1/2 mäsovej zmesi a znovu kapustu. Kyslú smotanu zmiešame so smotanou a zalejeme ňou pripravenú kapustu.
6.
Ďalej príde na rad ryža, zvyšná mäsová zmes, klobáska a zbytok kapusty. Kapustu polejeme trochou roztopenej masti, posypeme strúhankou a pečieme vo vyhriatej rúre približne 45 minút na teplote 170°C.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Bravcove maso
Bravčové mäso, jeho časti a využitie
Tento druh zaraďujeme do červeného mäsa. Je veľmi výživné, pretože obsahuje plnohodnotné bielkoviny,vitamíny...
Bravcove maso
Bravčové mäso
Mäso kupujte vždy čerstvé, pretože na mrazenom poriadne nevidíte v akom je stave. Ak je mäso kvalitne vyrezané...
Bezstarostné varenie: Jedlá z pliecka do jedného pekáča
Bezstarostné varenie: Jedlá z bravčového pliecka do jedného pekáča
Takéto varenie sa vám bude nepochybne páčiť. Stačí vám nakrájať všetky suroviny, zamiešať v plechu...
Zhorkla vám kyslá kapusta? Toto je dôvod prečo a ako ju zachrániť!
Zhorkla vám kyslá kapusta? Už nikdy viac sa to nestane, pozor na tieto chyby! Máme tip, ako ju zachrániť, kapustnica bude výborná
Stalo sa to aj vám? Toto sú dôvody, prečo je kyslá kapusta horká a skvelý tip, ako ju zachrániť!
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...