Pridať recept

Rizoto s tofu syrom

hot risotto with mushrooms on white plate on white background
Zdroj: iStockphoto

ingrediencie

170 g
šampiňóny
1 ks
cibuľa
120 g
ryźa
ks
soľ
ks
mleté čierne korenie
5 dl
zeleninový vývar
100 g
údený syr tofu
ks
petržlenová vňať

postup

1.

Na rozpálenom oleji opražíme cibuľu pokrájanú nadrobno a šampiňóny. Potom pridáme uvarenú a scedenú ryžu. A ešte chvíľku pražíme.

 
2.

Osolíme, zalejeme pripraveným vývarom a pridáme vodu, ak nieje zmes poriadne zaliata. Zmes poriadne premiešame, prikryjeme a dusíme zhruba 10-15 minút. 

3.

Nakoniec pridáme na kocky nakrájané tofu. Rizoto pripravíme na tanier a ozdobíme vňaťou.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.