Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Amarantová kaša s karamelizovanými orechmi

2
porcie
10
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 ml
sójové mlieko
8 PL
amarantová múka
1 KL
škorica
sladidlo

Karamelizované orechy

1 PL
kokosový olej
1 PL
trstinový cukor
2 hrste
vlašské orechy
1 KL
škorica

postup

1.
Najskôr si pripravíme orechy. Na panvicu dáme kosokový olej, prisypeme cukor a orechy. Cukor necháme rozpustiť a miešame, až sa v ňom orechy celé obalia. Potom odstavíme z ohňa, preložíme na tanier a necháme vychladnúť.
2.
Mlieko so škoricou a sladidlom (podľa chuti osladíme cukrom, medom, stéviou a pod.) privedieme k varu a za stáleho miešania pridávame pomaly múku.
3.
Kašu miešame metličkou do zhustnutia. Ak sa nám vytvoria hrudky, pomôžeme si ponorným mixérom. Kašu ozdobíme orechami a polejeme kokosovým alebo ľanovým olejom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
smaženie
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Pri mojich prednáškach či seminároch o intolerancii na potraviny padajú najčastejšie otázky práve o lepku. Ako ho...
Grape molasses
Melasa
Melasa
Melasa je v podstate „odpad“, ktorý vzniká lisovaním cukru z cukrovej trstiny či repy. Je to vlastne šťava, hustý tmavo...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...