Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Amarantová kaša s karamelizovanými orechmi

2
porcie
10
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 ml
sójové mlieko
8 PL
amarantová múka
1 KL
škorica
sladidlo

Karamelizované orechy

1 PL
kokosový olej
1 PL
trstinový cukor
2 hrste
vlašské orechy
1 KL
škorica

postup

1.
Najskôr si pripravíme orechy. Na panvicu dáme kosokový olej, prisypeme cukor a orechy. Cukor necháme rozpustiť a miešame, až sa v ňom orechy celé obalia. Potom odstavíme z ohňa, preložíme na tanier a necháme vychladnúť.
2.
Mlieko so škoricou a sladidlom (podľa chuti osladíme cukrom, medom, stéviou a pod.) privedieme k varu a za stáleho miešania pridávame pomaly múku.
3.
Kašu miešame metličkou do zhustnutia. Ak sa nám vytvoria hrudky, pomôžeme si ponorným mixérom. Kašu ozdobíme orechami a polejeme kokosovým alebo ľanovým olejom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...