Pridať recept

FOTORECEPT: Mrkvovo-orechový pohánkový nákyp

Fotorecept: Mrkvovo-orechový pohánkový nákyp
Zdroj: vacica

ingrediencie

700 ml
ryžové mlieko
2 ks
vajce
200 g
pohánka
50 g
Hera
150 g
vlašské orechy
100 g
mrkva
2 PL
carob
2 PL
džem
1 KL
soľ
1/2 ks
citrón
3 hrste
hrozienka

postup

1.
Rozrobíme si ryžové mlieko, pridáme doňho 1KL soli a privedieme do varu. Potom pridáme prepláchnutú pohánku a na jemnom ohni varíme 5 minút za stáleho miešania.
Fotorecept: Mrkvovo-orechový pohánkový nákyp
Fotorecept: Mrkvovo-orechový pohánkový nákyp
Zdroj: vacica
 
2.
Zdroj tepla vypneme, hrniec prikryjeme pokrievkou a pol hodiny necháme pohánku napučať.
Fotorecept: Mrkvovo-orechový pohánkový nákyp
Fotorecept: Mrkvovo-orechový pohánkový nákyp
Zdroj: vacica
3.
Do vychladnutej kaše pridáme maslo, žĺtky z dvoch vajec, 2PL karobu alebo kakaa, 2PL ľubovoľného džemu a šťavu z polovice citróna.
Fotorecept: Mrkvovo-orechový pohánkový nákyp
Fotorecept: Mrkvovo-orechový pohánkový nákyp
Zdroj: vacica
Fotorecept: Mrkvovo-orechový pohánkový nákyp
Fotorecept: Mrkvovo-orechový pohánkový nákyp
Zdroj: vacica
Fotorecept: Mrkvovo-orechový pohánkový nákyp
Fotorecept: Mrkvovo-orechový pohánkový nákyp
Zdroj: vacica
Fotorecept: Mrkvovo-orechový pohánkový nákyp
Fotorecept: Mrkvovo-orechový pohánkový nákyp
Zdroj: vacica
4.
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a zľahka vmiešame do zmesy.
Fotorecept: Mrkvovo-orechový pohánkový nákyp
Fotorecept: Mrkvovo-orechový pohánkový nákyp
Zdroj: vacica
5.
Ohňovzdornú misku vymažeme maslom a vložíme polovicu kaše. Posypeme nasekanými orechami.
Fotorecept: Mrkvovo-orechový pohánkový nákyp
Fotorecept: Mrkvovo-orechový pohánkový nákyp
Zdroj: vacica
6.
Potom poukladáme nastrúhanú mrkvu a hrozienka.
Fotorecept: Mrkvovo-orechový pohánkový nákyp
Fotorecept: Mrkvovo-orechový pohánkový nákyp
Zdroj: vacica
7.
Na koniec všetko uhladíme druhou polovicou kaše.
Fotorecept: Mrkvovo-orechový pohánkový nákyp
Fotorecept: Mrkvovo-orechový pohánkový nákyp
Zdroj: vacica
8.
Pohánkový nákyp pečieme vo vyhriatej rúre 45 minút na 180 ° C a potom pri teplote 150 ° C aspoň 15 minút.
Fotorecept: Mrkvovo-orechový pohánkový nákyp
Fotorecept: Mrkvovo-orechový pohánkový nákyp
Zdroj: vacica
9.
Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
21.4.2015 19:17 | |
+1 -0
a samozrejme miesto hery, stužené tuky nepoužívam, som dala maslo...
Anonymný nick
21.4.2015 19:16 | |
+2 -0
(y) :3 :! práve som ho dorobila a zjedla, veľmi chutné, až nato, že treba určite menej mlieka, aby to malo dobrú konzistenciu, keďže som nevedela, musela som zahusiť špaldovou krupicou a špaldovou strúhankou, pridala som aj trochu javorového sirupu a miesto hrozienok som dala sušené višne, keďže hrozienka v jedle nemám rada a je to super, ešte by som skúsila do toho dať tvaroh nabudúce či zavárané ovocie....
aleana
10.6.2014 12:17 | |
+2 -0
je to zdravy recept az na tu Heru...
Podobné články
Pohankovakasa
Raňajkové recepty od Henriety Peškovičovej
Henrieta Peškovičová pre vás varí, rawí a pečie dobroty od výmyslu sveta v rámci projektu Varíme s Henrietou...
Varená pohánka
Zoznámte sa s pohánkou! 10 chutných receptov z pohánky
Výživná, zdravá a chutná surovina, ktorá skrátka nesmie chýbať vo vašom jedálničku.
Lagris pohánka
Pohánka – vedeli ste, že...?
Je prirodzene bezlepková a doslova plná zdraviu prospešných látok – obsahuje bielkoviny, glycidy, lipidy...
Pohánka, cícer, natural ryža – ako ich správne pripraviť?
Snažíte sa zaradiť do stravy racio potraviny, ako sú napríklad ryža natural, cícer či pohánka, no stále vám...
pohánka
Zabudnutá pohánka sa vracia na výslnie
Pohánka bola v minulosti považovaná za obilie chudobných, no dnes sa opäť zaradzuje do jedálničkov kvôli...
TOP
Ryžový nákyp s marhuľami 
10+ najlepších receptov na tradičný ryžový nákyp: V školskej jedálni ho nikto nechcel, dnes patrí medzi najobľúbenejšie sladké jedlá
Ryžový nákyp buď milujete, alebo sa mu vyhýbate oblúkom! Ak patríte do prvej skupiny, vyberte si z našej...