Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Amarantovo-mrkvové rizoto s petržlenovou vňaťou

1
porcia
25
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1/2 šálka
amarantové zrno
3 dl
voda
1 ks
mrkva
3 ks
cibuľa
4 PL
petržlenová vňať
1 KL
soľ
1 KL
kurkuma
1 KL
tekuté chilli
1 PL
ľanový olej

postup

1.
Cibuľu (3 malé alebo jedna veľká) nakrájame na mesiačiky a mrkvu na malé kocky. Obe suroviny osmažíme na olivovom oleji dohneda.
2.
K osmaženej cibuli a mrkve pridáme nadrobno nasekanú petržlenovú vňať a amarantové zrno. Všetko zalejeme 3 dcl vody, prikryjeme a necháme na miernom plameni variť. Keď bude skoro všetka voda odparená, rizoto osolíme a okoreníme kurkumou a chilli. Necháme dovariť, pokým sa neodparí posledná voda.
3.
Pred podávaním pokvapkáme ľanovým alebo iným zdravým olejom. Dobrú chuť k ľahkému obedu alebo večeri !
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grape molasses
Melasa
Melasa
Melasa je v podstate „odpad“, ktorý vzniká lisovaním cukru z cukrovej trstiny či repy. Je to vlastne šťava, hustý tmavo...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...