Pridať recept

Hubová pizza

ingrediencie

Cesto

500 g
hladká múka
300 ml
vlažná voda
40 g
droždie
3 PL
olivový olej
štipiek
soľ

Obloha

250 g
šampiňóny
2 ks
cibuľa
3 ks
jarná cibuľka
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
6 PL
kečup
trochu
olej
200 g
tvrdý syr na posypanie

postup

1.
Šampiňóny pokrájame na väčšie kolieska, dochutíme soľou a opražíme ich na troche rozpáleného oleja. Preložíme ich na tanier a na tom istom oleji opražíme nadrobno nasekanú cibuľu. Necháme ju vychladnúť.
 
2.
Vo vlažnej vode necháme vykysnúť rozmrvené droždie. Do misky nasypeme múku, droždie, olej, soľ a vypracujeme vláčne cesto. Vyvaľkáme ho na pomúčenej doske na tvar plechu alebo môžeme spraviť 4 maličké pizze.
3.
Pripravené cesto potrieme kečupom, posypeme 1/4 syra, obložíme pripravenými hubami a cibuľou. Posypeme zvyšným syrom a pečieme vo vyhriatej rúre do chrumkava.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať