Pridať recept

Zeleninovo-ovocný šalát

ingrediencie

1 ks
čínska kapusta
1 ks
čakanka
250 g
hrozno
3 ks
pomaranč
1 ks
grapefruit

Zálievka

2 ks
citrón
200 g
biely jogurt
1 KL
cukor
soľ
kajenské korenie
šalátové bylinky

postup

1.
Čínsku kapustu a šalátovú čakanku očistíme, rozkrojíme na polovice, umyjeme, odstránime hlúby a potrháme na chutné kúsky. Obyčajnú čakanku po odstránení hlúbika pokrájame na 1 až 2 cm hrubé rezančeky.
 
2.
Hrozno umyjeme, rozpolíme, poprípade zbavíme zrniek. Pomaranče a grapefruit olúpeme a rozdelíme na mesiačiky. Všetko primiešame k šalátu.
3.
Zálievku pripravíme z olúpaného a na mesiačiky rozdeleného citróna, ktorý premiešame s jogurtom, cukrom, soľou, kajenským korením a šalátovými bylinkami. Hotový šalát vkusne uložíme na misu alebo na menšie misky a prelejeme jogurtovým nálevom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
VIDEO: Tento recept dnes už takmer nikto nerobí a pritom je to najväčšia pochúťka. Fantastické SLONIE ŽRÁDLO
VIDEO: Tento recept dnes už takmer nikto nerobí a pritom je to najväčšia pochúťka. Fantastické SLONIE ŽRÁDLO
Fantastický šalát, ktorý poznáte pod názvom Slonie žrádlo, sa v našej rodine pripravoval veľmi často...
Chcete získať späť energiu po sviatočnom prejedaní? Jedzte túto zeleninu!
Chcete získať späť energiu po sviatočnom prejedaní? Jedzte túto zeleninu!
Aromatická, korenistá zelenina dodáva šalátom nádherný rozmer, je zdravá a mnohí tvrdia, že má dokonca...
10 druhov zeleniny s najnižším obsahom kalórií
10 druhov zeleniny s najnižším obsahom kalórií
Ak chcete schudnúť, mali by ste si okrem iného vybrať nasledujúcich 10 druhov zeleniny.
Ak práve bojujete s bakteriálnou alebo vírusovou infekciou, s horúčkou, kašľom či obyčajným prechladnutím,
Ak práve bojujete s bakteriálnou alebo vírusovou infekciou, s horúčkou, kašľom či obyčajným prechladnutím, siahnite po tomto ovocí
Pomáha pri problémoch s trávením a pôsobí aj antibakteriálne. Viete, po ktorom ovocí siahnuť pri chorobe...
7 spôsobov, ako do jedálnička pridať viac zeleniny každý deň
7 spôsobov, ako do jedálnička pridať viac zeleniny každý deň
5 porcií ovocia a zeleniny denne by malo byť normou. To môže byť pomerne náročné. Najmä keď je skrinka...
Nikdy ich nejedzte surové. Škodlivé môžu byť nielen zemiaky!
Nikdy ich nejedzte surové. Škodlivé môžu byť nielen zemiaky!
Máte radi čerstvé ovocie a zeleninu? Veľmi dobre, sú mimoriadne cennou súčasťou našej stravy. A hoci ich...