Pridať recept

Tuniakový koláč

6
porcií
65
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 g
lístkové cesto
1 ks
vajce
200 g
cuketa
200 g
mozzarella
1 konzerva
tuniak vo vlastnej šťave
100 ml
sladká smotana
1 strúčik
cesnaku
1 KL
oregano
1 KL
bazalka

postup

1.
Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na tvar obdĺžnika. Cuketu nakrájame na kolieska, ugrilujeme ju na panvici a ku koncu dochutíme soľou. Takto ugrilovanú cuketu preložíme na pripravené cesto na jednu stranu po celej jeho dĺžke.
 
2.
Na cuketu rozložíme tuniaka zbaveného všetkej šťavy, na kolieska nakrájanú mozzarellu. Dochutíme soľou, korením, bazalkou a oreganom. Lístkové cesto preložíme, aby vznikol obdĺžnik. Cesto porieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme približne 25 minút vo vyhriatej rúre na 180°C.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.