Pridať recept

Makové rožteky

ingrediencie

500 g
lístkové cesto
1 ks
vajce

Maková plnka

300 ml
mlieko
20 g
rastlinný tuk
80 g
krupicový cukor
160 g
mletá mak
40 g
mleté mandle
2 PL
rum

postup

1.
Do kastróla nalejeme mlieko. Pridáme tuk, cukor a mlieko privedieme k varu. Vsypeme pomletý mak, varíme približne 2 minúty a makovú zmes necháme vychladnúť. Potom do zmesi vmiešame mleté mandle a trochu rumu na zvýraznenie chuti.
 
2.
Lístkové cesto rozvaľkáme a rozkrájame na štvorce s priemerom 10 cm. Okraje pripravených štvorcov potrieme rozšľahaným vajíčkom, do stredu dáme 2 lyžice plnky. Okraje prehneme a vytvarujeme rožtek. Na bokoch spravíme zárezy, aby maková plnka trochu vytŕčala.
3.
Rožteky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme ich rozšľahaným vajíčkom a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200°C približne 15 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať