Makové rožteky
4
porcie
55
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
lístkové cesto
1
ks
vajce
Maková plnka
300
ml
mlieko
20
g
rastlinný tuk
80
g
krupicový cukor
160
g
mletá mak
40
g
mleté mandle
2
PL
rum
postup
1.
Do kastróla nalejeme mlieko. Pridáme tuk, cukor a mlieko privedieme k varu. Vsypeme pomletý mak, varíme približne 2 minúty a makovú zmes necháme vychladnúť. Potom do zmesi vmiešame mleté mandle a trochu rumu na zvýraznenie chuti.
2.
Lístkové cesto rozvaľkáme a rozkrájame na štvorce s priemerom 10 cm. Okraje pripravených štvorcov potrieme rozšľahaným vajíčkom, do stredu dáme 2 lyžice plnky. Okraje prehneme a vytvarujeme rožtek. Na bokoch spravíme zárezy, aby maková plnka trochu vytŕčala.
3.
Rožteky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme ich rozšľahaným vajíčkom a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200°C približne 15 minút.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.