Plnené vajcia na zeleninovom základe
50
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
100
g
mrkva
100
g
hrášok
150
g
zemiaky
100
g
cvikla
4
PL
majonéza
2
PL
kyslá smotana
soľ
čierne korenie
muškátový orech
Na plnené vajcia
4
ks
vajce
100
g
maslo
kajenské korenie
worčestrová omáčka
soľ
1
KL
horčica
1
KL
pažitka
Ozdoba
petržlenová vňať
suchá saláma
postup
1.
Mrkvu pokrájame na drobné kocky a spolu s hráškom udusíme. Uvarené zemiaky a cviklu očistíme a takisto pokrájame na malé kocky, primiešame do uduseného hrášku s mrkvou, odstavíme a necháme vychladnúť. Majonézu vymiešame s kyslou smotanou a zmiešame so šalátom.
2.
Uvarené vajcia zbavíme škrupiny a po dĺžke ich rozkrojíme na polovicu. Žĺtky vyberieme a spolu so zmäknutým maslom pretrieme cez sito. Hmotu osolíme, okoreníme a ochutíme worcesterskou omáčkou, nahladko vymiešame, naplníme ňou ozdobné vrecúško a vstrekujeme do prázdnych bielkov. Každú polovičku ozdobíme kúskom petržlenovej vňate.
3.
Zeleninový šalát rozložíme na plochú misku alebo okrúhlu tácňu a na šalátové listy kladieme plnené vajcia. Medzi ne ozdobne porozkladáme zvitky suchej salámy.
Podobné recepty
Kura na paprike: EXPRESNÝ obed pre celú rodinu, mäso sa rozplýva na jazyku a omáčka je krásne krémová
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.