Pridať recept

Pivovarské ražniči

ingrediencie

500 g
bravčová panenka
200 g
hydinová pečeň
1 ks
pikantná papriková klobása
2 ks
cibuľa
100 g
slanina
2 ks
paprika
1 pohár
svetlé pivo
2 PL
kečup
1 PL
worchesterská omáčka
trochu
olej
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie

postup

1.
Bravčovú panenku nakrájame na plátky, osolíme ich a okoreníme. Pečienku nakrájame na väčšie kúsky a pokvapkáme ju worchesterskou omáčkou. Jednu cibuľu a klobásu nakrájame na kolieska, slaninu na menšie štvorčeky. Jednu papriku rozkrájame na širšie pásiky.
 
2.
Na grilovacie ihlice alebo špajdle napichujeme striedavo mäso, cibuľu, kúsky pečienky, slaninu, papriku a klobásu. Na panvici rozohrejeme olej a špízy zo všetkých strán opečieme. Môžeme ich tiež opiecť na grile.
3.
K špízom si pripravíme omáčku: Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu a papriku nakrájanú na jemné rezančeky a zalejeme pivom a kečupom. Dochutíme soľou, korením a povaríme.
4.
Hotové ražniči prelejeme horúcou omáčkou a podávame s chlebom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Letný obed aj večera: Takto budú špízy vždy šťavnaté! Nemusím vyťahovať gril a všetci sa pýtajú, ako je
Letný obed aj večera: Takto budú špízy vždy šťavnaté! Nemusím vyťahovať gril a všetci sa pýtajú, ako je možné urobiť tak lahodné mäsko
Výborné recepty na farebné špízy, po ktorých si oblížete všetky prsty, také sú dobré. Vyberte si z našej...