Pridať recept

Grilované kotlety

ingrediencie

1 kg
bravčová kotleta
1 dl
olej
1 PL
grilovacie korenie
1/2 KL
cesnaková pasta
1/2 KL
mleté čierne korenie
podľa chuti
soľ
3 PL
pivo

postup

1.
Z kotliet vyrežme rebrové kosti a valček mäsa nakrájame asi na 10 plátkov.
 
2.
V panvičke rozohrejeme olej, vmiešame grilovacie korenie, cesnakovú pastu, krátko zamiešame a hneď zoberieme z ohňa. Zalejeme trochou piva a opäť premiešame.
3.
Plátky mäsa zľahka naklepeme, mierne osolíme, z oboch strán ich potrieme pripravenou zmesou, vložíme do misky, zvyšok zmesi nalejeme na povrch a mäso dáme do chladu na 2 dni. Občas kotlety obrátime, aby sa marinovali rovnomerne.
4.
Alobalový pekáčik s otvormi potrieme olejom, rozložíme kotlety a pekáčik položíme na rošt umiestnený na vyššej priečke grilu, aby žiar nebol príliš silný. Opekáme z každej strany asi 5 minút. Hneď podávame s rôznymi grilovacími omáčkami a zeleninou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Na čo si musíte dávať pozor pri grilovaní: 4 chyby, ktoré robí takmer každý
Každý, kto griluje, by mal toto vedieť! 4 chyby, ktoré robí takmer každý
Zle rozpálené uhlíky, špinavý gril, spálené klobásky vedľa surových hamburgerov... Ale nebojte sa, odborníci...
TOP
Nedeľný obed, po ktorom sa bude celá rodina zalizovať! Najlepšie recepty na bravčové KOTLETY, vďaka tajnej
Nedeľný obed, po ktorom sa bude celá rodina zalizovať! Najlepšie recepty na bravčové KOTLETY, vďaka tajnej prísade sú ihneď mäkké
Hľadáte inšpiráciu, čo dnes uvariť? Máme pre vás bohatú ponuku receptov na chutné bravčové kotlety, ktoré...