Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Francúzska jablková torta

8
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
jablko
1 ks
hrušky
250 ml
šľahačka
300 g
lístkové cesto
50 g
hladká múka
50 g
práškový cukor
trochu
mandle

postup

1.
Očistíme si dve jablká a jednu hrušku, cca pol kila ovocia.
2.
Cesto rozvaľkáme. A dáme do kruhovej formy, ja som použila malý obdĺžnikový plech (20x25cm). Formu vypláchneme studenou vodou, dáme do nej cesto a poukladáme ovocie.
4.
Hladkú múku a práškový cukor vymiešame so šľahačkou.
5.
Koláč vyberieme z rúry a vylejeme naň šľahačkovú polevu.
6.
Posypeme mandľami a dáme piecť na ďalších 15-20 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
aleana
11.6.2014 12:31 | |
+8 -0
Tento kolac je vynikajuci s creme fraiche :-)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.
Fazuľový prívarok
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Osobitou úpravou, ktorá patrí do tepelnej úpravy je zahusťovanie pokrmov. Jedlá zahusťujeme zápražkou, zátrepkou, alebo...