Pridať recept

Špargľová polievka so slaninkou

ingrediencie

500 g
špargľa
200 ml
smotana
1 PL
olivový olej
3 ks
šalotka
1 liter
kurací vývar
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
4 ks
anglická slanina

postup

1.
Špargľu ošúpeme, odrežeme konce a špičky. Konce vyhodíme a špičky si necháme bokom (alebo si môžeme odložiť zopár celých kúskov špargle.
 
2.
V hrnci na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nasekanú šalotku. Prilejeme horúci kurací vývar a polievku privedieme k varu. Vsypeme špargľu a varíme domäkka.
3.
Hotovú polievku odstavíme z ohňa, rozmixujeme ponorným mixérom, zalejem smotanou a necháme prehriať. Nemôže sa však variť. Dochutíme soľou, korením,ozdobíme špargľou a opečenou slaninkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Varená špargľa
Viete ako pripraviť špargľu?
Špargľa sa za posledné roky udomácnila aj na pultoch našich obchodov. Viete čo z nej pripraviť a ako ju uvariť?
Špargľa s holandskou omáčkou
Sezóna špargle začína: Vychutnajte si ju s výbornou holandskou omáčkou, hotová je do pár minút, najjednoduchší recept!
Existuje niečo lepšie ako holandská omáčka so špargľou? Ale omáčka musí byť domáca. S týmto rýchlym...
Delikátna špargľa: Všetky recepty, ktoré potrebujete poznať, aby ste vždy pripravili tú najchutnejšiu  špargľu
Delikátna špargľa: Všetky recepty, ktoré potrebujete poznať, aby ste vždy pripravili tú najchutnejšiu špargľu
Jedna z najdelikátnejších zelenín má obmedzenú sezónu od apríla do júna, preto si ju treba vychutnať, kým...
Špargľa s maslom
Hit jari - špargľa
Špargľa je ideálna jarná spoločníčka, ktorej sezóna je práve v plnom prúde a bude trvať až do júla. Je...
2x špargľa podľa Henriety
Záhorácka špargľa, zelená a chrumkavá je niečo, čo ma dostane viac ako medvedí cesnak. Jeme ju v kuse pár...
Grilovaná špargľa
Špargľa už je opäť na pultoch: Poďme si pripomenúť, ako ju správne vybrať, očistiť a uvariť
Mnoho z nás sa už nemohlo dočkať, kedy sa v obchodoch objaví prvá čerstva špargľa. Ak ste ešte nezahrnuli...