Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Špaldový orechový mrežovník

ingrediencie

Cesto

300 g
špaldová hladká múka
1 balíček
kypriaci prášok do pečiva
100 g
cukor
180 g
maslo
2 ks
vajce
1 KL
mletá škorica
2 PL
ryžové mlieko
3 ks
klinčeky

Na vrch koláča

100 g
vlašské orechy
džem

postup

1.
Klinčeky si zomelieme na kávovom mlynčeku. Z klinčekov, múky,kypriaceho prášku, cukru, vajec, masla, mletej škorice a mlieka vypracujeme na doske vláčne cesto, ktoré rozdelíme na 2 polovice a druhú polovicu rozdelíme ešte raz na polovicu.
2.
vlažské orechy vložíme do mikroténového sáčku a rozmrvíme ich válkom na cesto (alebo ich môžeme aj nožíkom nasekať na drobno)...
3.
Z najväčšej časti uvaľkáme tenký plát a preklopíme na vopred vymastený a pomúčený plech.
4.
Vlažské orechy vložíme do mikroténového sáčku a rozmrvíme ich valčekom na cesto.
6.
Na vrch poukladáme mriežky, ktoré sme ušúľali z menších polovíc cesta.
7.
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 30 minút (200 stupňov) a potom vychladnutý mrežovník posypeme práškovým cukrom.
8.
Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.