Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Špaldový orechový mrežovník

ingrediencie

Cesto

300 g
špaldová hladká múka
1 balíček
kypriaci prášok do pečiva
100 g
cukor
180 g
maslo
2 ks
vajce
1 KL
mletá škorica
2 PL
ryžové mlieko
3 ks
klinčeky

Na vrch koláča

100 g
vlašské orechy
džem

postup

1.
Klinčeky si zomelieme na kávovom mlynčeku. Z klinčekov, múky,kypriaceho prášku, cukru, vajec, masla, mletej škorice a mlieka vypracujeme na doske vláčne cesto, ktoré rozdelíme na 2 polovice a druhú polovicu rozdelíme ešte raz na polovicu.
2.
vlažské orechy vložíme do mikroténového sáčku a rozmrvíme ich válkom na cesto (alebo ich môžeme aj nožíkom nasekať na drobno)...
3.
Z najväčšej časti uvaľkáme tenký plát a preklopíme na vopred vymastený a pomúčený plech.
4.
Vlažské orechy vložíme do mikroténového sáčku a rozmrvíme ich valčekom na cesto.
6.
Na vrch poukladáme mriežky, ktoré sme ušúľali z menších polovíc cesta.
7.
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 30 minút (200 stupňov) a potom vychladnutý mrežovník posypeme práškovým cukrom.
8.
Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Jesenný šalát
10 inšpirácií ako využiť cviklu
10 inšpirácií ako využiť cviklu
Cvikla je všestranne využiteľná zelenina, ktorá fascinuje nielen svojou úžasnou farbou ale tiež nutričným bohatstvom.
Orechová žemľovka
Milovaná žemľovka 5x inak
Milovaná žemľovka 5x inak
5 tradičných i pomerne nezvyklých receptov na prípravu sladkej klasiky, ktorá podobne ako parené buchty či šúľance...
Walnuts
Viete správne skladovať orechy?
Viete správne skladovať orechy?
Orechy naozaj právom patria medzi superpotraviny. Sú zdrojom zdravých tukov, znižujú cholesterol, pôsobia v tele...