Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Pórová polievka s bielou fazuľou

6
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
biela malá fazuľa
1 PL
olivový olej
4 strúčiky
cesnak
1 ks
veľký pór
2 ks
cibuľa
1 PL
soľ
1 KL
majorán
1/2 KL
mleté čierne korenie
2 dl
sójové mlieko na zahustenie
300 g
uvarená mrkva

postup

1.
Fazuľu dáme deň dopredu namočiť do studenej vody. Na druhý deň vodu zlejeme a dáme variť do novej vody tak, aby presahovala 3 cm nad fazuľu.
2.
Cesnak nakrájame na plátky, cibuľu s pórom na pásiky a osmažíme na 1 PL oleja.
3.
Necháme smažiť na miernom plameni cca 10 min., pokým nebude zelenina celkom mäkká.
4.
Mäkkú zeleninu preložíme do mixéra a rozmixujeme na hladkú kašu.
5.
K mäkkej fazuli (nepridávali sme zatiaľ žiadne korenie) prilejeme rozmixovanú zeleninu, premiešame a pridáme všetky koreniny. Potom dolejeme cca 3 litre vriacej vody.
6.
Necháme prevrieť 10 min. a podľa chuti zahustíme sójovým mliekom, múkou, solamylom alebo zemiakom. Pred podávaním pridáme do každého taniera na kocky uvarenú mrkvu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
smaženie
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Pri mojich prednáškach či seminároch o intolerancii na potraviny padajú najčastejšie otázky práve o lepku. Ako ho...