Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Pórová polievka s bielou fazuľou

6
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
biela malá fazuľa
1 PL
olivový olej
4 strúčiky
cesnak
1 ks
veľký pór
2 ks
cibuľa
1 PL
soľ
1 KL
majorán
1/2 KL
mleté čierne korenie
2 dl
sójové mlieko na zahustenie
300 g
uvarená mrkva

postup

1.
Fazuľu dáme deň dopredu namočiť do studenej vody. Na druhý deň vodu zlejeme a dáme variť do novej vody tak, aby presahovala 3 cm nad fazuľu.
2.
Cesnak nakrájame na plátky, cibuľu s pórom na pásiky a osmažíme na 1 PL oleja.
3.
Necháme smažiť na miernom plameni cca 10 min., pokým nebude zelenina celkom mäkká.
4.
Mäkkú zeleninu preložíme do mixéra a rozmixujeme na hladkú kašu.
5.
K mäkkej fazuli (nepridávali sme zatiaľ žiadne korenie) prilejeme rozmixovanú zeleninu, premiešame a pridáme všetky koreniny. Potom dolejeme cca 3 litre vriacej vody.
6.
Necháme prevrieť 10 min. a podľa chuti zahustíme sójovým mliekom, múkou, solamylom alebo zemiakom. Pred podávaním pridáme do každého taniera na kocky uvarenú mrkvu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...