Hŕstková polievka
8
porcií
100
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
zmes na hŕstku
3
ks
zemiaky
3
PL
jačmenné krúpy
2
ks
zeleninové bujóny
2
PL
olej
1
ks
cibuľa
2
PL
múka
2
ČL
mletá červená paprika
soľ
vegeta
postup
1.
Deň predtým si namočíme hŕstku. Ak sme nedostali hotovú zmes, namiešame si ju sami podľa chuti z rôznych strukovín.
2.
Vodu z predchádzajúceho dňa zlejeme a strukoviny dáme variť v čistej vode. Pridáme bujóny, soľ, vegetu a krúpy a varíme.
3.
Keď sú už strukoviny skoro hotové pridáme na malé kocky nakrájané zemiaky a varíme ďalších cca 10 minút.
4.
Nakoniec spravíme zápražku: na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, posypeme múkou a paprikou, zmiešame a zavaríme do polievky. Na obzvláštnenie chuti môžeme do zápražky pridať roztlačený cesnak, slaninku alebo kolieska párkov. Dobrú chuť :-)
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.