Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Slonie slzy

ingrediencie

6 ks
vajce
6 PL
kryštálový cukor
6 PL
polohrubá múka
1/2 balíček
kypriaci prášok
2 PL
kakao

Krém

500 ml
mlieko
5 PL
polohrubá múka
1 balíček
vanilínový cukor
200 g
Hera
15 dkg
práškový cukor
1 PL
rum
podľa chuti
broskyňový lekvár

postup

1.
Zo 6 bielkov a 6 PL cukru vyšľaháme tuhý sneh. Pridáme 6 žĺtkov.
2.
6 PL polohrubej múky, 1/2 balíčka kypriaceho prášku a 2 PL kakaa premiešame a pridáme po 1 PL do mixéra.
7.
V miske vymiešame 200 g Hery a 15 dkg práškového cukru.
8.
Do 500 ml mlieka dáme 5 PL polohrubej múky a 1 vanilínový cukor. Uvaríme hustú kašu. Po vychladnutí ju zmiešame s vymiešanou Herou. Pridáme 1 PL rumu a opäť premiešame.
9.
Vychladnutý korpus opatrne otvoríme, potrieme broskyňovým lekvárom, krémom a do prostriedku dáme banány. Prehneme do tvaru slzy.
11.
Dobrú chuť!:)
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
DdOmInUsQaA
23.9.2015 15:42 | |
+3 -0
Co sa stane ak dam hl.muku??
luca_1985
21.3.2014 01:20 | |
+1 -4
Prosim vas a ket nemam kipriaci prasok možem aj bez toho
dobruchut.sk
21.3.2014 09:22 | |
+6 -3
cesta sa vam nezdvihne, dajte trochu sody bikarbony
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Po Gurmán feste Košice a Gurmán Feste Bratislava zavíta Electrolux Foodtruck opäť na Slovensko, tentokrát na súkromnú...
petržlen
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Petržlen je aromatická, koreňová zelenina. Pochádza z východného Stredozemia a rozšíril sa do celého mierneho pásma...
kôpor
Kôpor
Kôpor
Kôpor je jednoročná, aromatická bylina, ktorá sa pestuje v našich záhradách väčšinou samovýsevom. Pôvod má v južnom...