Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Kuracia polievka so zeleninou na vietnamský spôsob

10
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1,5 kg
kura
5 litrov
voda
500 g
čínska kapusta
200 g
mrkva
300 g
pór
1 ks
červená cibuľa
1/2 ks
citrón
1,5 KL
mletý zázvor
1 KL
mletý koriander
7 ks
badián
10 ks
celé nové korenie
6 KL
soľ
1 KL
chilli

postup

1.
Pór, čínsku kapustu a cibuľu nakrájame na malé kúsky, mrkvu nastrúhame na tenké plátky.
2.
Celé kura dáme variť do 5 litrov studenej vody a privedieme k varu. Keď začne voda vrieť, teplotu znížime na minimum a necháme polievku pomaly variť. Po 30-tich minútach od začiatku varenia vyberieme kura z polievky.
3.
Badyán a celé nové korenie vložíme do filtračného vrecúška alebo do sitka na čaj tak, aby nám pri varení neplávali v polievke a dali sa na konci pekne vybrať. Do polievky potom vložíme vrecúško s korením, okoreníme soľou, koriandrom, citrónovou kôrou, chilli a zázvorom. Polievku necháme ďalších 15 min. variť bez kuraťa, zeleninu ešte nepridávame.
4.
Medzitým si vykostíme kura, kožu odstránime. Vykostené mäso nakrájame na menšie kúsky, ktoré potom pridáme do polievky.
5.
Po 45-tich minútach od začiatku varenia polievky dáme dnu všetku zeleninu a vložíme do nej kuracie mäso. Necháme variť 5 min. a vypneme. Zelenina pod pokrievkou zmäkne, nebude rozvarená, ale pekne chrumkavá.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Slivky
Video: 8 liečivých benefitov, ukrytých v sladkých slivkách
Video: 8 liečivých benefitov, ukrytých v sladkých slivkách
Slivky nielenže skvelo chutia, ale sú nabité vitamínmi a minerálmi, upravujú krvný tlak, pomáhajú s trávením a majú...
Favorite popcorn
Pukance - popcorn či popsorgon
Pukance - popcorn či popsorgon
No kto by sa ešte s nimi nestretol? Popcorn - pukance, čiže kukuričná pochúťka k vínu, na chrumkanie pri dobrom filme...
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.