Pridať recept

Zeleninový boršč, FOTORECEPT

6
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 g
červená repa
1 kg
hlávková kapusta
4 ks
cibuľa
2 ks
mrkva
1 ks
petržlen
trochu
zeler
250 g
šampińóny
1 ks
malý pretlak
1/2 ks
citrón
2 PL
cukor
2 ČL
soľ
1 ČL
bazalka
1 ČL
mleté čierne korenie
1 kocka
bujón

postup

Aj bez mäska chutí vynikajúco!

1.

Prichystáme si zeleninu.

Fotorecept: Zeleninový boršč
Fotorecept: Zeleninový boršč
Zdroj: Vendelincok
 
2.

Cibuľku speníme na troche oleja a pridáme šampiňóny.

Fotorecept: Zeleninový boršč
Fotorecept: Zeleninový boršč
Zdroj: Vendelincok
Fotorecept: Zeleninový boršč
Fotorecept: Zeleninový boršč
Zdroj: Vendelincok
3.

Pridáme koreňovú zeleninu. Podusíme.

Fotorecept: Zeleninový boršč
Fotorecept: Zeleninový boršč
Zdroj: Vendelincok
4.

Pridáme na kocky nakrájanú repu.

Fotorecept: Zeleninový boršč
Fotorecept: Zeleninový boršč
Zdroj: Vendelincok
5.

A kapustu.

Fotorecept: Zeleninový boršč
Fotorecept: Zeleninový boršč
Zdroj: Vendelincok
6.

Zalejeme vodou, osolíme, pridáme čierne korenie, jeden mäsový bujón a varíme do mäkka, cca 3/4 hodinku.

Fotorecept: Zeleninový boršč
Fotorecept: Zeleninový boršč
Zdroj: Vendelincok
7.

Pridáme malý paradajkový pretlak, šťavu z polky citróna (alebo ocot), cukor, bazalku, dochutíme podľa chuti.

Fotorecept: Zeleninový boršč
Fotorecept: Zeleninový boršč
Zdroj: Vendelincok
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
silvika2001
5.7.2014 05:37 | |
+7 -3
Je to fantastický recept a už niekoľko krát som ho varila! Vrelo odporúčam nemäsitú veriu super polievky, ktorú si pamätám ešte zo školskej jedálne... :) 8:| (y)