Pridať recept

Šťavnatá višňová torta

ingrediencie

Cesto

100 g
hladká múka
1 štipka
prášok do pečiva
75 g
mandle
1 ks
žĺtok
1 balíček
vajce
2 PL
cukor
1 štipka
soľ
75 g
maslo

Plnka

4 ks
limeta
2 ks
vajce
200 g
smotana na šľahanie
80 g
cukor
1 balíček
prášková želatína
500 g
kompótové višne
1,5 balíčky
červená prášková želatína
40 ml
brandy

postup

1.
Z menovaných prísad vypracujeme cesto, zabalíme ho do fólie a 30 minút chladíme. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske. Vykrojíme kruh s priemerom 36 cm, vložíme do formy. Zo zbytkov cesta vykrojíme podľa šablóny listy a pečieme ich 15 minút pri teplote 200 stupňov.
 
2.
Limety umyjeme horúcou vodou, z kôry olúpeme tenké pásiky a šťavu vyžmýkame. Žĺtky oddelíme od bielkov. Balíky ušľaháme. Žĺtky, smotanu, cukor a limetovú šťavu vyšľaháme do krému. Vmiešame rozpustenú želatínu a krém vychladíme. Višne necháme odkvapkať, a potom ich rozložíme na vychladnutý korpus.
3.
Podľa návodu pripravíme červenú želatínu s višňovou šťavou, nalejeme na višne a necháme stuhnúť. Sneh vmiešame do krému, ktorý rôsolovitie a potrieme nim višne. Tortu chladíme asi 3 hodiny. P8siky z limety povaríme v brandy, dokiaľ sa tekutina neodparí. Tortu ozdobíme pásikmi limety a pečenými listami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Kysnuté cesto
Cesto ako pavučinka: Toto univerzálne kysnuté cesto s jogurtom je fantastické, zamilujete si ho!
Pri najbližšom pečení vyskúšajte tento recept fantastické kysnuté cesto. Krehké a extra nadýchané.
Višňový koláč s čokoládou a rumom: Letná pochúťka v podrobnom recepte
Kyselkavé višne v spojení s čokoládou sú skrátka fantastické.
Domace listkove cesto
Tipy a triky pri pečení
Užitočný a praktický sprievodca pečením.
Piškótové cesto
Extra nadýchané piškótové cesto: Takto vždy krásne vyjde
Piškótové cesto je jedno z najľahších a najrýchlejších cukrárskych ciest. I jeho príprava má však svoje...
Krehké cesto
Ako na dokonalé krehké cesto: Aké suroviny a v akých pomeroch použiť?
Krehké cesto je vďačným univerzálnym tipom na sladké i slané koláče. Jeho výhodou je, že ho navyše môžete...
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!