Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Sladké srdiečka

ingrediencie

Cesto

500 g
hladká múka
175 g
rastlinná tuková nátierka Hera maslová príchuť
130 g
kryštálový cukor
1 ks
vaječný žĺtok

Plnka

50 g
rastlinná tuková nátierka Hera maslová príchuť
90 g
práškový cukor
75 ml
jahodový džem

postup

1.
Zmiešajte múku a tuk Hera maslová príchuť. Pridajte cukor a žĺtok a všetko premiešajte. Cesto vypracujte dotuha. Zabaľte cesto do fólie a vložte na 30 minút do chladničky.
2.
Medzitým si predhrejte rúru na 180° C a na plech položte papier na pečenie.
3.
Múkou si zľahka poprášte pracovnú plochu, na ktorej cesto rozvaľkajte na 4 mm. Guľatou vykrajovačkou (6 cm) vytvorte 40 koliesok. Polovicu koliesok ešte uprostred vykrojte malým srdiečkom. Vložte kolieska na plech s papierom a pečte 10 – 12 minút, kým nebudú mať zlatú farbu. Nechajte vychladnúť na plechu.
4.
Ručným mixérom rozšľahajte zmäknutý tuk Hera maslová príchuť a postupne pridávajte práškový cukor. Potrite plné kolieska vzniknutým krémom. Potom ešte tieto kolieska potrite vrstvou jahodového džemu. Zlepte plné kolieska s kolieskami s vykrojeným srdiečkom.
5.
Tip: Zabaľte upečené srdiečka do darčekovej škatuľky a na ňu pripevníte napísanú valentínku.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Základný kurací
Video: Ako pripraviť dokonalý kurací vývar
Video: Ako pripraviť dokonalý kurací vývar
Opakovanie je matka múdrosti. Preto sme tu s krátkym videom, v ktorom si zopakujeme ako pripraviť všeliek známy tiež...
Jesenný šalát
10 inšpirácií ako využiť cviklu
10 inšpirácií ako využiť cviklu
Cvikla je všestranne využiteľná zelenina, ktorá fascinuje nielen svojou úžasnou farbou ale tiež nutričným bohatstvom.
Orechová žemľovka
Milovaná žemľovka 5x inak
Milovaná žemľovka 5x inak
5 tradičných i pomerne nezvyklých receptov na prípravu sladkej klasiky, ktorá podobne ako parené buchty či šúľance...