Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Sladké srdiečka

ingrediencie

Cesto

500 g
hladká múka
175 g
rastlinná tuková nátierka Hera maslová príchuť
130 g
kryštálový cukor
1 ks
vaječný žĺtok

Plnka

50 g
rastlinná tuková nátierka Hera maslová príchuť
90 g
práškový cukor
75 ml
jahodový džem

postup

1.
Zmiešajte múku a tuk Hera maslová príchuť. Pridajte cukor a žĺtok a všetko premiešajte. Cesto vypracujte dotuha. Zabaľte cesto do fólie a vložte na 30 minút do chladničky.
2.
Medzitým si predhrejte rúru na 180° C a na plech položte papier na pečenie.
3.
Múkou si zľahka poprášte pracovnú plochu, na ktorej cesto rozvaľkajte na 4 mm. Guľatou vykrajovačkou (6 cm) vytvorte 40 koliesok. Polovicu koliesok ešte uprostred vykrojte malým srdiečkom. Vložte kolieska na plech s papierom a pečte 10 – 12 minút, kým nebudú mať zlatú farbu. Nechajte vychladnúť na plechu.
4.
Ručným mixérom rozšľahajte zmäknutý tuk Hera maslová príchuť a postupne pridávajte práškový cukor. Potrite plné kolieska vzniknutým krémom. Potom ešte tieto kolieska potrite vrstvou jahodového džemu. Zlepte plné kolieska s kolieskami s vykrojeným srdiečkom.
5.
Tip: Zabaľte upečené srdiečka do darčekovej škatuľky a na ňu pripevníte napísanú valentínku.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Lístkové cesto
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
5 super rýchlych dezertov, ktoré famózne chutia a sú hotové skôr, ako sa nečakaná návšteva stihne usadiť.
Bazový sirup
Najlepšie sirupy sú tie domáce
Najlepšie sirupy sú tie domáce
5 skvelých receptov na jarné sirupy, ktoré si jednoducho pripravíte doma.
Ako zo servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Tričko, motýľ či šaty? Prestierajte hravo! Ukážeme vám ako na to...