Kyslá "couračka"
nízka
náročnosť
ingrediencie
1/2
liter
voda
400
g
kyslá kapusta
400
g
zemiaky
1
ks
cibuľa
60
g
maslo
30
g
múka
1
ks
mrkva
1
štipka
soľ
1
štipka
korenie
1
štipka
kmín
postup
1.
Kyslú kapustu nakrájame na menšie kúsky, zalejeme vodou, pridáme soľ a korenie.
2.
Zvlášť opražíme na tuku drobne nakrájanú cibuľu, zaprášime ju múkou a pripravíme zlatú záprašku. Tú rozšľaháme vo váre s kapustou, pridáme ošúpané nakrájané zemiačky na malé kúsky a varíme, až kým nie sú zemiaky mäkké. Polievku môžeme vylepšiť škvarkami alebo nastrúhanou mrkvou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.