Pridať recept

Ovocná vášeň

ingrediencie

150 g
krupicový cukor
85 g
hladká múka
1 štipka
soľ
1 liter
mlieko
8 ks
žĺtok
vajce
3 balíčky
maslové sušienky
50 ml
bourbon
2 PL
amaretto
miešané ovocie
5 ks
Mars tyčinky
500 ml
šľahačka

postup

1.
V hrnci uvaríme vanilkový krém - cukor, múku a štipku soli vmiešame do mlieka. Za stáleho miešania privedieme pomaly k varu a odložíme bokom. Žĺtky oddelíme od bielkov a miešame ich, pokiaľ nebudú husté a svetlé. Žĺtkovú zmes postupne pridávame do mliečneho krému, za stáleho miešania znovu privedieme k varu a povaríme ešte minútu - dve. Nakoniec pridáme vanilkový cukor.
 
2.
Tretinu sušienok naukladáme na dno sklenej misy s objemom min 2 litre. Bourbon zmiešame s Amaretom a sušienky pokvapkáme. Rozložíme na ne tretinu ovocia, nalejeme tretinu vanilkového krému a posypeme polovicou nakrájaných čokoládových tyčiniek. Vrstvy opakujeme, končime krémom. Dezert ozdobíme vyšľahanou šľahačkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Muffiny s parížskou šľahačkou
Parížska šľahačka verzus parížsky krém, rozdiel je obrovský! Toto by mala vedieť každá gazdinka + krémové recepty
Medzi parížskou alebo francúzskou šľahačkou a parížskym krémom je rozdiel. Viete, aký?
Taliansky dezert Diplomatico
Všetci pýtajú recept: Lístkové cesto a tá najkrémovejšia plnka, talianske DIPLOMATICO je jednoznačný favorit
Tento exkluzívny recept z talianskej kuchyne poteší najmä milovníkov krémových dezertov. Musíte ho jednoznačne vyskúšať.
Jahody, šľahačka a snehové pusinky (Eton mess)
Jahody so šľahačkou: 10 overených receptov na nepečené dezerty zo sladkých jahôd a poctivej smotany
Jedným zo stálych dezertov v ponuke cukrární nášho detstva bolo jednoduché spojenie jahôd a šľahačky...
Triky na tuhú a nadýchanú šľahačku, ktorá vydrží 12 až 48 hodín
Triky na tuhú a nadýchanú šľahačku, ktorá vydrží 12 až 48 hodín
Jednou z výhod domácej šľahačky je jej absolútna čerstvosť. Žiaľ, nadýchanosť čerstvej šľahačky je...