Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Skalické bravčové rebierko

ingrediencie

800 g
bravčové karé
60 g
bravčová masť
200 g
koreňová zelenina mrkva, zeler, petržlen
40 g
cibuľa
200 ml
červené víno Skalický Rubín
20 g
hrozienka
2 PL
horčica
celé čierne korenie
rozmarín, bobkový list,tymián

Príloha

100 g
jačmenné krúpky
50 g
husacia kačacia masť
30 g
domáca slanina
1/2 ks
cibuľa
soľ, čierne mleté korenie

postup

1.
Bravčové karé pokrájame, osolíme a z oboch strán a prudko opečieme na rozohriatom tuku dozlatista. Mäso vyberieme.
2.
Na tuku po opekaní opražíme cibuľu a koreňovú zeleninu, pokrájanú na kolieska, domácu slaninu, pridáme korenie, bobkový list, rozmarín, vložíme opečené rebierka, hrozienka, podlejeme vínom a dusíme do mäkka.
3.
Na masti opečieme nadrobno nakrájanú slaninu a cibuľu, prisypeme jačmenné krúpky, osolíme, krátko opečieme za stáleho miešania a podlejeme vodou.
4.
Varíme 5-6 minút, v prípade potreby podlejeme vodou. Hotové krúpky majú konzistenciu hustejšej kaše.
5.
Mäso servírujeme na horúcich krúpkoch so zeleninou a šťavou, v ktorej sa dusilo.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Po Gurmán feste Košice a Gurmán Feste Bratislava zavíta Electrolux Foodtruck opäť na Slovensko, tentokrát na súkromnú...
petržlen
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Petržlen je aromatická, koreňová zelenina. Pochádza z východného Stredozemia a rozšíril sa do celého mierneho pásma...
kôpor
Kôpor
Kôpor
Kôpor je jednoročná, aromatická bylina, ktorá sa pestuje v našich záhradách väčšinou samovýsevom. Pôvod má v južnom...