Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Skalické bravčové rebierko

ingrediencie

800 g
bravčové karé
60 g
bravčová masť
200 g
koreňová zelenina mrkva, zeler, petržlen
40 g
cibuľa
200 ml
červené víno Skalický Rubín
20 g
hrozienka
2 PL
horčica
celé čierne korenie
rozmarín, bobkový list,tymián

Príloha

100 g
jačmenné krúpky
50 g
husacia kačacia masť
30 g
domáca slanina
1/2 ks
cibuľa
soľ, čierne mleté korenie

postup

1.
Bravčové karé pokrájame, osolíme a z oboch strán a prudko opečieme na rozohriatom tuku dozlatista. Mäso vyberieme.
2.
Na tuku po opekaní opražíme cibuľu a koreňovú zeleninu, pokrájanú na kolieska, domácu slaninu, pridáme korenie, bobkový list, rozmarín, vložíme opečené rebierka, hrozienka, podlejeme vínom a dusíme do mäkka.
3.
Na masti opečieme nadrobno nakrájanú slaninu a cibuľu, prisypeme jačmenné krúpky, osolíme, krátko opečieme za stáleho miešania a podlejeme vodou.
4.
Varíme 5-6 minút, v prípade potreby podlejeme vodou. Hotové krúpky majú konzistenciu hustejšej kaše.
5.
Mäso servírujeme na horúcich krúpkoch so zeleninou a šťavou, v ktorej sa dusilo.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Favorite popcorn
Pukance - popcorn či popsorgon
Pukance - popcorn či popsorgon
No kto by sa ešte s nimi nestretol? Popcorn - pukance, čiže kukuričná pochúťka k vínu, na chrumkanie pri dobrom filme...
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.