Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Skalické bravčové rebierko

ingrediencie

800 g
bravčové karé
60 g
bravčová masť
200 g
koreňová zelenina mrkva, zeler, petržlen
40 g
cibuľa
200 ml
červené víno Skalický Rubín
20 g
hrozienka
2 PL
horčica
celé čierne korenie
rozmarín, bobkový list,tymián

Príloha

100 g
jačmenné krúpky
50 g
husacia kačacia masť
30 g
domáca slanina
1/2 ks
cibuľa
soľ, čierne mleté korenie

postup

1.
Bravčové karé pokrájame, osolíme a z oboch strán a prudko opečieme na rozohriatom tuku dozlatista. Mäso vyberieme.
2.
Na tuku po opekaní opražíme cibuľu a koreňovú zeleninu, pokrájanú na kolieska, domácu slaninu, pridáme korenie, bobkový list, rozmarín, vložíme opečené rebierka, hrozienka, podlejeme vínom a dusíme do mäkka.
3.
Na masti opečieme nadrobno nakrájanú slaninu a cibuľu, prisypeme jačmenné krúpky, osolíme, krátko opečieme za stáleho miešania a podlejeme vodou.
4.
Varíme 5-6 minút, v prípade potreby podlejeme vodou. Hotové krúpky majú konzistenciu hustejšej kaše.
5.
Mäso servírujeme na horúcich krúpkoch so zeleninou a šťavou, v ktorej sa dusilo.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
hrušky
Vitamínová bomba na tieto sychravé jesenné dni - hruška!
Vitamínová bomba na tieto sychravé jesenné dni - hruška!
Jeden z mnohých druhov jesenného ovocia, ktoré sa môže pýšiť skvelou chuťou, jemnou vôňou a liečivou silou. Ak sa...
jablkové recepty
Uchovajte si jabĺčka na zimu podľa našich receptov
Uchovajte si jabĺčka na zimu podľa našich receptov
Jablká dozrievajú a my máme pre vás 5 tipov ako si jablká uchovať po celý rok.
AEG
Čo dokáže para
Čo dokáže para
Lahodná zelenina, dokonalý steak, chutná ryba. Aby sa skvelé jedlo objavilo na vašom tanieri, nemusíte nevyhnutne...