Pridať recept

Ovocný kyseľ k trdelníku

ingrediencie

2 ks
zelené jablko
1 ks
strapec hrozno červené
1 ks
hrušky
1 PL
solamil, škrob
2 vetvičky
medovka čerstvá
2 PL
hnedý cukor
250 g
tvaroh
4 PL
med
1 ks
skalický trdelník

postup

1.
Tvaroh vymiešame s medom a najemno krájanými listkami medovky. Hrozno prekrájame na polovice a odstránime zrniečka, jablko a hrušku nakrájame na plátky.
 
2.
V malom množstve vody krátko prevaríme ovocie s cukrom, tak, aby sa nerozvarilo a zachovalo si konzistenciu na skus.
3.
Solamil rozmiešame v 50 ml studenej vody a pridáme k ovociu. Varíme ešte 10-15 sekúnd, množstvo zahustenej šťavy je minimálne k pomeru s ovocím.
4.
Podávame horúce alebo v lete vychladené s tvarohom a kolieskami skalického trdelníka
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať