Zemiaky dusené s kôprom
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
zemiaky
1
štipka
soľ
1
štipka
kmín
50
g
maslo
40
g
hladká múka
1/4
liter
kyslá smotana
1
KL
ocot
trochu
cukor
2
PL
sekaný kôpor
postup
1.
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na tenké kúsky, posolíme, posypeme kmínom, trochu podlejeme a dusíme do polomäka.
2.
Z tuku a múky pripravíme zápražku, zriedime vodou so zemiakov a smotanou na hustú omáčku. Pridáme soľ, sekaný kôpor, ocot a podľa chuti i trochu cukru. Nalejeme späť na zemiaky, ktoré v omáčke podusíme. Môžeme pridať nakrájané varené vajce. Podávame s chlebom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.