Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Cesnakový posúch

4
porcie
35
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 g
hladká múka
200 g
múka špadová, chlebová, ražná
300 ml
voda
1/2 kocka
droždie
soľ
cesnak
olej
slanina

postup

1.
múku môžeme rôzne kombinovať, základ je cca 300g hladkej + 200g špaldovej, ražnej, chlebovej a pod. alebo kto má ako rád. Do misy dáme vodu a droždie a vidličkou rozmiešame, pridáme postupne múku, soľ a vypracujeme cesto... necháme asi 60 minút vykysnúť
2.
cesto si rozdelíme podľa veľkosti plechu... z tohto cesta robím dva veľké okrúhle posúchy a jeden malý... plech potrieme olejom... na plech roztiahneme cesto pokvapkáme ho olejom, roztlačeným cesnakom a posypeme soľou, môžeme posypať bylinkami, napr. tymiánom
4.
alebo vrch posúcha posypeme nadrobno pokrájanou slaninkou, pokvapkáme olejom, pridáme bylinky a soľ
6.
teplé alebo studené, k čaju alebo k polievke - vždy sú výborné
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
arašidové maslo
Arašidové maslo vám dodá energiu. Pribaľte si ho na túru!
Arašidové maslo vám dodá energiu. Pribaľte si ho na túru!
Arašidové maslo je chutná, nie moc sladká nátierka. Miera sladkosti závisí na kvalite použitých arašidov a na množstve...
nakličovanie
Ako na to: Nakličovanie semienok
Ako na to: Nakličovanie semienok
Zmesí rôznych semienok, zrniek na klíčenie dostanete kúpiť v každom dobrom bio obchode. Klíčime pre zdravie. Preto aj...
svetovy den
Rýchlokurz pečenia
Rýchlokurz pečenia
Vždy sa nájde dôvod osladiť si život a dopriať si kúsok dobrého koláčika. Vynikajúcou príležitosťou je blížiaci sa...