Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Cesnakový posúch

4
porcie
35
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 g
hladká múka
200 g
múka špadová, chlebová, ražná
300 ml
voda
1/2 kocka
droždie
soľ
cesnak
olej
slanina

postup

1.
múku môžeme rôzne kombinovať, základ je cca 300g hladkej + 200g špaldovej, ražnej, chlebovej a pod. alebo kto má ako rád. Do misy dáme vodu a droždie a vidličkou rozmiešame, pridáme postupne múku, soľ a vypracujeme cesto... necháme asi 60 minút vykysnúť
2.
cesto si rozdelíme podľa veľkosti plechu... z tohto cesta robím dva veľké okrúhle posúchy a jeden malý... plech potrieme olejom... na plech roztiahneme cesto pokvapkáme ho olejom, roztlačeným cesnakom a posypeme soľou, môžeme posypať bylinkami, napr. tymiánom
4.
alebo vrch posúcha posypeme nadrobno pokrájanou slaninkou, pokvapkáme olejom, pridáme bylinky a soľ
6.
teplé alebo studené, k čaju alebo k polievke - vždy sú výborné
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
vino a jedlo
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
Gurmánsky zážitok už nemusíte hľadať iba v drahých reštauráciách. Naučte sa správne skombinovať dobré víno s jedlom...
hokkaido recepty
3 naozaj netradičné recepty z hokkaido tekvice
3 naozaj netradičné recepty z hokkaido tekvice
Máte pocit, že už ste skúšali z hokkaido tekvice úplne všetko? Máme pre vás recepty na dva nápoje a džem z hokkaido...
Mango, pineapple
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dobroty naservírované v pohároch si môžte pripraviť aj na niekoľko dní dopredu a pochutiť si hocikedy keď vás...