Vyprážané kura s krémovou omáčkou
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
kura nakrájané na kúsky
1/2
pohár
polohrubá múka
1/2
pohár
mlieko
1
ks
vajce
2
ČL
cesnaková soľ
1
ČL
mletá červená paprika
1
ČL
čierne korenie
1/4
ČL
korenie na kura
štipiek
olej
1
pohár
kurací vývar
1
pohár
mlieko
postup
1.
V miske zmiešame 1/2 pohára mlieka s vajcom. V uzatvárateľnom vrecúšku zmiešame múku, cesnakovú soľ, korenie, papriku a korenie na kura. Kuracie kúsky vložíme do vrecúška, vrecko uzavrieme a zatrasieme aby sa nám kura obalilo v zmesi. Kura ponoríme do zmesi s mlieka a vajca a potom opäť obalíme v múkovej zmesi. Zvyšnú múkovú zmes si odložíme.
2.
Vo veľkej panvici si rozohrejeme olej. Na panvicu vložíme kuracie kúsky a opražíme z každej strany. Potom zmiernime oheň a kura smažíme až kým nezmäkne. Potom kura vyberieme z panvice a položíme na papierové obrúsky.
3.
Z panvice odstránime olej a pridáme 2 lyžice nového oleja. Na miernom ohni rozmiešame 2 lyžice múkovej zmesi, ktorú sme si odložili. Miešame asi 2 minúty. Pridáme kurací vývar a miešame. Pridáme pohár mlieka a privedieme do varu za neustáleho miešania. Zmiernime oheň a varíme asi 5 minút. Podávame ihneď s kuracími kúskami.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.