Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Zapekaná škoricová červená repa s mrkvou

4
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

800 g
červená repa
300 g
mrkva
2 ks
cibuľa
5 strúčikov
cesnak
1 PL
škorica
1 KL
tekutá stévia alebo iné sladidlo
1/2 KL
mletý zázvor
1/2 KL
drvený kardamom
1 ks
citrón
1 KL
kokosový olej

postup

1.
Červenú repu očistíme a uvaríme tak, aby bola takmer mäkká. Varenie mi trvalo tak cca 1 hod. 15 min.
2.
Menší plech vymažeme kokosovým olejom. Uvarenú repu nakrájame na tenké kolieska. Mrkvu prekrojíme na polovicu a nakrájame na tenké plátky. Cibuľu nakrájame na kolieska a cesnak iba olúpeme.
3.
Všetku zeleninu zmiešame so sladidlom, citrónovou šťavou, kardamónom, škoricou a zázvorom. Premiešame ju s korením na plechu, aby sa jemne obalila v kokosovom oleji. Miesto stévie môžeme kľudne použiť iné sladidlo, napr. med, trstinový cukor a pod. Záleží na chuti, ako veľmi chceme mať zeleninu sladkú.
4.
Zeleninu dáme zapiecť do rúry na 200 stupňov. Pečieme cca 30 min., pokým nebude mäkká. Počas pečenia ju párkrát premiešame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...