Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Zapekaná škoricová červená repa s mrkvou

4
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

800 g
červená repa
300 g
mrkva
2 ks
cibuľa
5 strúčikov
cesnak
1 PL
škorica
1 KL
tekutá stévia alebo iné sladidlo
1/2 KL
mletý zázvor
1/2 KL
drvený kardamom
1 ks
citrón
1 KL
kokosový olej

postup

1.
Červenú repu očistíme a uvaríme tak, aby bola takmer mäkká. Varenie mi trvalo tak cca 1 hod. 15 min.
2.
Menší plech vymažeme kokosovým olejom. Uvarenú repu nakrájame na tenké kolieska. Mrkvu prekrojíme na polovicu a nakrájame na tenké plátky. Cibuľu nakrájame na kolieska a cesnak iba olúpeme.
3.
Všetku zeleninu zmiešame so sladidlom, citrónovou šťavou, kardamónom, škoricou a zázvorom. Premiešame ju s korením na plechu, aby sa jemne obalila v kokosovom oleji. Miesto stévie môžeme kľudne použiť iné sladidlo, napr. med, trstinový cukor a pod. Záleží na chuti, ako veľmi chceme mať zeleninu sladkú.
4.
Zeleninu dáme zapiecť do rúry na 200 stupňov. Pečieme cca 30 min., pokým nebude mäkká. Počas pečenia ju párkrát premiešame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Kiwi smoothie
Posilnite si svoj imunitný systém s kiwi!
Posilnite si svoj imunitný systém s kiwi!
Chlpaté plody kiwi nie sú na prvý pohľad práve najvábnejšie z ovocia, no pod šupkou sa ukrýva oveľa viac ako si...
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...