Pridať recept

Zemiakové noky s pikantnou omáčkou

ingrediencie

500 g
varené zemiaky
100 g
hrubá múka
1 štipka
soľ
3 ks
vajce

Omáčka

50 g
maslo
50 g
cibuľa
250 g
saláma
4 PL
paradajkový pretlak
1 ks
bobkový list
50 g
šampiňóny
1/8 liter
biele víno
1/2 šálka
hovädzí vývar
1 štipka
soľ
1 štipka
korenie
1 ks
paprika

postup

1.
Uvarené zemiaky za tepla popučíme, spojíme s maslom, soľou, vajcami, múkou a spracujeme v husté cesto.Cesto rozdelíme na menšie diely, z nich vyvaľkáme valčeky. Vykrajujeme menšie kúsky a dávame variť do horúcej vody. Hneď ako vyplávajú k povrchu, jeden rozkrojíme, a ak už bude uvarený, odstavíme ich a precedíme.
 
2.
Všetky ingrediencie na omáčku zmiešame a povaríme 5 minut. Noky omáčkou polejeme a podávame teplé.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať