Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Hustá mrkvová polievka s hokkaido tekvicou

ingrediencie

trochu
kokosový alebo olivový olej
1 ks
šalotka
1 ks
zázvor
trochu
hokkaido alebo maslová tekvica
1 ks
mrkva
1 ks
soľ
trochu
čierne korenie
trochu
voda

postup

1.
Tento recept môže byť aj základom pre teplý šalát krém, nátierku či polievku. Na tuku osmahneme šalotku, pridáme soľ, čierne korenie, polovicu nastrúhaného zázvoru, množstvo si odhadneme, obvykle 1 PL na základ a 1 PL do polievky). Pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu a tekvicu. Zatiahneme teplom, čiže premiešame so základom a zalejeme vodou. Pri hustých polievkach je dôležité dať také množstvo zeleniny, aby nám vzniklo husté pyré a nemuseli by sme dohusťovať múkou, či guarovou gumou alebo škrobom. Hustej polievky zje každý na obed cca 250 ml, teda je nutné počítať s min 300 g zeleniny v surovom stave na osobu
2.
Zeleninu necháme variť asi 20 minút, nemá byť rozvarená, ale zachovať si svoj tvar, teda je nutné sledovať, možno bude pripravená už o 15 minút. Scedíme a vývar necháme bokom. Zmes rozmixujeme na hladkú kašu, ktorú dorieďujeme vývarom. Ak nám vývar zostane, môžeme ho vypiť ako nápoj. Ak nám zostane pyré, môžeme ho použiť ako nátierku či prílohu k inému jedlu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
zuna7
17.2.2014 14:10 | |
+3 -1
KRÁSNE! Pochvala! :3
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.
Fazuľový prívarok
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Osobitou úpravou, ktorá patrí do tepelnej úpravy je zahusťovanie pokrmov. Jedlá zahusťujeme zápražkou, zátrepkou, alebo...