Pridať recept

Teplý mrkvový šalát s hokkaido a koriandrom

Teplý mrkvový šalát s hokkaido a koriandrom
Zdroj: RADOST_VARIT_Skolavarenia

ingrediencie

trochu
kokosový alebo olivový olej
1 ks
šalotka
1 ks
zázvor
1 ks
tekvica hokkaido alebo maslová tekvica
trochu
mrkva
trochu
vňať koriandra
1 štipka
soľ
1 štipka
čierne korenie
trochu
voda
trochu
limetová šťava

postup

1.
Tento šalát môže byť aj základom pre krém, nátierku či polievku. Na tuku osmahneme šalotku, pridáme soľ, čierne korenie, polovicu nastrúhaného zázvoru, množstvo si odhadneme, obvykle 1 PL na základ a 1 PL do polievky. Pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu a tekvicu. Zatiahneme teplom, čiže premiešame so základom a zalejeme vodou.
 
2.
Po cca 5-tich minútach od varu scedíme tak, aby nám vývar zostal. Časť zmesi odoberieme a pridáme na „ julienne“ nakrájanú surovú mrkvu (5mm rezance) a vňať koriandra. Ak nemáme koriander, pridáme petržlen alebo sedano, ligurček, mätu... jednoducho čo nám chutí. Zakvapkáme limetkovou šťavou. Môžeme pridať píniové jadierka. Ak z druhej časti nebudeme robiť polievku, vývar môžeme vypiť so škoricou a druhú časť zmesi použiť mixovaním ako nátierku na hrianky, či díp k zeleninovým hranolčekom.
3.
Ak z druhej časti nebudeme robiť polievku, vývar môžeme vypiť so škoricou a druhú časť zmesi použiť mixovaním ako nátierku na hrianky, či díp k zeleninovým hranolčekom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať