Pridať recept

Moravská kaša

ingrediencie

1 kg
zemiaky
1 štipka
soľ
50 g
slanina
1/2 ks
cibuľa
1 hrnček
hovädzia polievka
1 štipka
korenie
50 g
strúhanka
50 g
maslo

postup

1.
Ošúpané prepolené zemiaky zalejeme horúcou osolenou vodou a uvaríme ich do mäkka. Vodu zlejeme, zemiaky dobre popučíme, pridáme korenie, na kocky nakrájanú slaninu, na ktorej sme osmažili jemne nasekanú cibuľu.
 
2.
Zemiaky riedime podľa potreby dobrým vývarom z hovädzieho mäsa. Vymiešame jemnú kašu a podávame ju posypanú osmaženou slaninkou, alebo osmaženou strúhankou a pokropenú maslom. Je to výborný príkrm k pečeným mäsám alebo údeninám.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Príprava zemiakových placiek
Zemiaky vám už nikdy nesčernejú! 9 geniálnych trikov, ktoré zaručia vždy perfektný výsledok, o týchto ste určite ešte nepočuli
Chystáte sa pripravovať placky, halušky či iné zemiakové pochúťky a chcete sa vyhnúť sčernaniu zemiakov? Tak...
Tradičná zemiaková fučka, chamuľa
Kedysi jedlo chudobných, dnes rodinný poklad! Babičkina CHAMUĽA či zemiaková FUČKA si pohár kyslého mlieka či žinčice priam pýta!
Najjednoduchšie jedlo na svete a pritom neskutočná pochúťka. Staré mamy vedeli, čo pripraviť, aby všetkým chutilo!
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zemiaková kaša
Zemiaková kaša vždy krásne nadýchaná, krémová a bez hrudiek! Trik skúsenej gazdinky, ako pripraviť tú najlepšiu + recepty
Nadýchané a krémové zemiakové pyré získate vďaka správne zvoleným surovinám a pár drobných pravidlám...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...