Zemiakový puding s mandľami a čokoládou
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
vajce
150
g
cukor
1/2
ks
citrón
150
g
zemiaky
20
g
mandle
20
g
hrubá múka
Na poliatie
1/2
liter
mlieko
100
g
čokoláda
2
ks
žĺtok
5
g
škrobová múčka
trochu
tuk
trochu
strúhanka
postup
1.
Vajce utrieme s tukom do peny, pridáme jemne strúhanú kôru a šťavu z citróna, varené, studené, jemne strúhané zemiaky,lúpané strúhané mandle a podľa potreby múku.
2.
Cesto naplníme do dobre vymazanej a strúhankou vysypanej pudingovej formy. Uzavretú formu postavíme do vodného kúpeľa a puding varíme pol hodiny.
3.
Medzitým rozšľaháme v mlieku strúhanú čokoládu, žĺtky a škrobovú múčku. Nádobu postavíme do vodného kúpeľa a šľaháme tak dlho, až krém zhustne. Podávame ho na puding.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.