Pridať recept

Zemiakový puding s mandľami a čokoládou

Zemiakový puding s mandľami a čokoládou
Zdroj: najkucharka

ingrediencie

4 ks
vajce
150 g
cukor
1/2 ks
citrón
150 g
zemiaky
20 g
mandle
20 g
hrubá múka

Na poliatie

1/2 liter
mlieko
100 g
čokoláda
2 ks
žĺtok
5 g
škrobová múčka
trochu
tuk
trochu
strúhanka

postup

1.
Vajce utrieme s tukom do peny, pridáme jemne strúhanú kôru a šťavu z citróna, varené, studené, jemne strúhané zemiaky,lúpané strúhané mandle a podľa potreby múku.
 
2.
Cesto naplníme do dobre vymazanej a strúhankou vysypanej pudingovej formy. Uzavretú formu postavíme do vodného kúpeľa a puding varíme pol hodiny.
3.
Medzitým rozšľaháme v mlieku strúhanú čokoládu, žĺtky a škrobovú múčku. Nádobu postavíme do vodného kúpeľa a šľaháme tak dlho, až krém zhustne. Podávame ho na puding.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať