Pridať recept

Hovädzia prírodná pečienka

ingrediencie

1 kg
hovädzie zadné
1 ks
cibuľa
1 dl
biele víno
1 PL
olej
podľa chuti
soľ
1 dl
vývar
trochu
maslo

postup

1.
Hovädzie mäso umyjeme,očistíme,osušíme,osolíme a okoreníme.Nádobu jemne vymastíme tukom a rozohrejeme.Do nádoby vložíme mäso a zo všetkých strán prudko opečieme.
 
2.
Znížime príkon a vložíme cibuľu,ktorú orestujeme.Podlejeme vývarom a dáme do vopred vyhriatej rúry.Mäso pečieme bez pokrievky do mäkka.Počas pečenia podlievame.Pečieme asi 2 hodiny.
3.
Potom mäso vyberieme a do výpeku pridáme trochu vývaru a biele víno,necháme rozpustiť trochu masla a povaríme.Hovädziu pečienku krájame na tenké plátky a prelejeme prírodnou šťavou.Podávame zeleninový šalát.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať