Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Domáca sójová tyčinka

10
porcií
105
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

200 g
okara alebo hrubá sójová múka
2 balíčky
keksy Marína
1 konzerva
Salko
100 g
stužený tuk
1 PL
rumová aróma

postup

1.
Potrebujeme 200 g okary (sójová drť, ktorá vznikne pri výrobe sójového mlieka) alebo 200 g hrubej sójovej múky, 2 balíčky keksov Marína, 1 konzervu Salka, 100 g 100 % stuženého tuku a rumovú arómu.
2.
Neotvorenú plechovku Salka 1 hodinu povaríme v hrnci s vodou, aby pekne zhustlo.
3.
Čerstvú okaru vysušíme v rúre. Ak máme kupovanú okaru, nemusíme ju sušiť. Namiesto okary môžeme použiť hrubú sójovú múku.
4.
Nastrúhame alebo pomelieme keksy Marína a pridáme suchú okaru alebo sójovú múku.
5.
Pridáme uvarené Salko, 100 g rozpusteného tuku, lyžicu rumovej arómy alebo deci rumu.
9.
Zo stuhnutej masy vykrojíme a vytvarujeme valčeky dlhé 8 cm s priemerom 3 cm. Ja som si na to vyrobil formu prestrihnutím papierovej rolky z alobalu... :)
10.
Hotové tyčinky zabalíme do celofánu. Energetická hodnota jednej 50 g tyčinky je 877 kJ (210 kcal). Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
trubka40
5.9.2014 13:13 | |
+0 -1
robila som zatial iba raz, chut je odlisna od kupovanych, ale su dobrucke :3 ja som ich dala rovno do chladnicky a kedze isli na odbyt, vydrzali necely mesiac :O
janicexseznam.cz
1.6.2014 11:51 | |
+0 -0
nevadí ta syrová mouka?, dá se použít něco jiného místo salka? děkuji
Jagina
18.2.2014 23:42 | |
+4 -0
Díky!!! (y)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...