Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Domáca sójová tyčinka

10
porcií
105
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

200 g
okara alebo hrubá sójová múka
2 balíčky
keksy Marína
1 konzerva
Salko
100 g
stužený tuk
1 PL
rumová aróma

postup

1.
Potrebujeme 200 g okary (sójová drť, ktorá vznikne pri výrobe sójového mlieka) alebo 200 g hrubej sójovej múky, 2 balíčky keksov Marína, 1 konzervu Salka, 100 g 100 % stuženého tuku a rumovú arómu.
2.
Neotvorenú plechovku Salka 1 hodinu povaríme v hrnci s vodou, aby pekne zhustlo.
3.
Čerstvú okaru vysušíme v rúre. Ak máme kupovanú okaru, nemusíme ju sušiť. Namiesto okary môžeme použiť hrubú sójovú múku.
4.
Nastrúhame alebo pomelieme keksy Marína a pridáme suchú okaru alebo sójovú múku.
5.
Pridáme uvarené Salko, 100 g rozpusteného tuku, lyžicu rumovej arómy alebo deci rumu.
9.
Zo stuhnutej masy vykrojíme a vytvarujeme valčeky dlhé 8 cm s priemerom 3 cm. Ja som si na to vyrobil formu prestrihnutím papierovej rolky z alobalu... :)
10.
Hotové tyčinky zabalíme do celofánu. Energetická hodnota jednej 50 g tyčinky je 877 kJ (210 kcal). Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
trubka40
5.9.2014 13:13 | |
+0 -1
robila som zatial iba raz, chut je odlisna od kupovanych, ale su dobrucke :3 ja som ich dala rovno do chladnicky a kedze isli na odbyt, vydrzali necely mesiac :O
janicexseznam.cz
1.6.2014 11:51 | |
+2 -0
nevadí ta syrová mouka?, dá se použít něco jiného místo salka? děkuji
Jagina
18.2.2014 23:42 | |
+7 -1
Díky!!! (y)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...