Pridať recept

Sviatočná orechová torta

ingrediencie

Cesto

8 ks
vajce
180 g
práškový cukor
220 g
mleté vlašské orechy
4 PL
strúhanka
2 PL
hnedý rum

Plnka

4 ks
vajce
220 g
kryštálový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
50 g
čokoláda
3 PL
kakao
250 g
maslo

Na ozdobu

1 téglik
smotana na šľahanie
1 hrsť
vlašské orechy

postup

1.
Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom do peny. Postupne k nim primiešame mleté orechy, strúhanku a vyšľahaný tuhý sneh z bielkov. Cesto poriadne premiešame a vylejeme do pripravenej formy, ktorú sme vymastili tukom a vysypali múkou.
 
2.
Korpus pečieme približne 20 minút vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C. Upečený korpus necháme vychladnúť a rozkrojíme ho na 3 rovnaké časti. Každú z nich pokvapkáme rumom.
3.
Vajcia, kryštálový a vanilkový cukor a kakaový prášok vymiešame nad parou na hustý krém. Pridáme nadrobno rozlámanú čokoládu a necháme ju rozpustiť. Krém necháme vychladnúť a potom doň vmiešame na kocky nakrájané maslo.
4.
Pripravenou plnkou natrieme 2 pláty a uložíme ich na seba. Smotanu na šľahanie si vymiešame s cukrom a potrieme ňou vrch a boky pripravenej torty. Ozdobíme ju vlašským orechmi a necháme stuhnúť v chladničke.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať