Sviatočná orechová torta
8
porcií
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
8
ks
vajce
180
g
práškový cukor
220
g
mleté vlašské orechy
4
PL
strúhanka
2
PL
hnedý rum
Plnka
4
ks
vajce
220
g
kryštálový cukor
1
balíček
vanilkový cukor
50
g
čokoláda
3
PL
kakao
250
g
maslo
Na ozdobu
1
téglik
smotana na šľahanie
1
hrsť
vlašské orechy
postup
1.
Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom do peny. Postupne k nim primiešame mleté orechy, strúhanku a vyšľahaný tuhý sneh z bielkov. Cesto poriadne premiešame a vylejeme do pripravenej formy, ktorú sme vymastili tukom a vysypali múkou.
2.
Korpus pečieme približne 20 minút vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C. Upečený korpus necháme vychladnúť a rozkrojíme ho na 3 rovnaké časti. Každú z nich pokvapkáme rumom.
3.
Vajcia, kryštálový a vanilkový cukor a kakaový prášok vymiešame nad parou na hustý krém. Pridáme nadrobno rozlámanú čokoládu a necháme ju rozpustiť. Krém necháme vychladnúť a potom doň vmiešame na kocky nakrájané maslo.
4.
Pripravenou plnkou natrieme 2 pláty a uložíme ich na seba. Smotanu na šľahanie si vymiešame s cukrom a potrieme ňou vrch a boky pripravenej torty. Ozdobíme ju vlašským orechmi a necháme stuhnúť v chladničke.
Podobné recepty
Ak chcete schudnúť, zjedzte každý deň jeden balíček. Má nízky obsah kalórií a vysoký obsah bielkovín
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.