Pridať recept

Sviečkovica s brusnicami

ingrediencie

500 g
hovädzia sviečkovica
1 PL
horčica
4 PL
olej
300 g
koreňová zelenina
1 ks
cibuľa
30 g
hladká múka
50 g
brusnicový džem
2 dl
smotana
podľa chuti
soľ,mleté čierne korenie,bobkový list,nové korenie,citrónová šťava,cukor
1/2 dl
vývar alebo voda

postup

1.
Mäso odblaníme,umyjeme,osolíme,okoreníme,potrieme horčicou a na oleji prudko opečieme zo všetkých strán.Odstavíme,pridáme pokrájanú koreňovú zeleninu,cibuľu,bobkový list a niekoľko zrniek nového korenia,podlejeme horúcim vývarom a prikryté dusíme.
 
2.
Počas dusenia mäso obraciame a podlievame.Mäso vyberieme,zeleninu zaprášime múkou,podľa potreby podlejeme a ešte povaríme.Potom pridáme trocha brusnicového džemu a smotanu,necháme prejsť varom a omáčku pretrieme.
3.
Nakoniec ju podľa chuti okyslíme citrónovou šťavou a osladíme.Mäso pokrájame na rezy,poukladáme na misu a na každý rez dáme koliesko citróna a kúsok brusnicového džemu.Podávame s knedľou.Omáčku podávame osobitne.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať