Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Grilované kuracie stehno s chrenovou omáčkou

3
porcie
55
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

600 g
kuracie stehno
2 PL
grilovacie korenie
1 PL
tymian
3 PL
olivový olej

Omáčka

1 PL
maslo
4 ks
cibuľa
700 ml
kurací vývar
1 ks
čerstvý chren
1/2 ks
citrón
1,5 KL
solamyl

postup

1.
Najskôr dáme piecť mäso. Kuracie stehna umyjeme, okoreníme a premiešame s olivovým olejom. Uložíme ich na olejom vymastený plech spodnou stranou hore a vložíme do rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov 25 min. (program "Teplovzdušné pečenie zhora i zdola").
2.
Medzitým si pripravíme omáčku. Cibuľu nakrájame na menšie kusy a osmažíme na masle dohneda.
3.
Osmaženú cibuľu zalejeme vývarom a pridáme nastrúhaný chren (cca 10 PL lyžíc).
5.
Po 10-tich minútach prelejeme suroviny do misky a tyčovým mixérom ich rozmixujeme na hladkú kašu. Potom prelejeme späť do panvice.
6.
Po 25-tich minútach vyberieme mäso z rúry a otočíme ho. Dáme piecť na 220 stupňov posledných 20 min. (program "Teplovzdušné pečenie + gril").
7.
Omáčku podľa chuti zahustíme solamylom (1 KL solamylu rozmiešame v 1 dl studenej vody a pridáme k omáčke).
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...