Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Grilované kuracie stehno s chrenovou omáčkou

3
porcie
55
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

600 g
kuracie stehno
2 PL
grilovacie korenie
1 PL
tymian
3 PL
olivový olej

Omáčka

1 PL
maslo
4 ks
cibuľa
700 ml
kurací vývar
1 ks
čerstvý chren
1/2 ks
citrón
1,5 KL
solamyl

postup

1.
Najskôr dáme piecť mäso. Kuracie stehna umyjeme, okoreníme a premiešame s olivovým olejom. Uložíme ich na olejom vymastený plech spodnou stranou hore a vložíme do rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov 25 min. (program "Teplovzdušné pečenie zhora i zdola").
2.
Medzitým si pripravíme omáčku. Cibuľu nakrájame na menšie kusy a osmažíme na masle dohneda.
3.
Osmaženú cibuľu zalejeme vývarom a pridáme nastrúhaný chren (cca 10 PL lyžíc).
5.
Po 10-tich minútach prelejeme suroviny do misky a tyčovým mixérom ich rozmixujeme na hladkú kašu. Potom prelejeme späť do panvice.
6.
Po 25-tich minútach vyberieme mäso z rúry a otočíme ho. Dáme piecť na 220 stupňov posledných 20 min. (program "Teplovzdušné pečenie + gril").
7.
Omáčku podľa chuti zahustíme solamylom (1 KL solamylu rozmiešame v 1 dl studenej vody a pridáme k omáčke).
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
nanuky
17 zdravých tipov na nanuky pre deti od Henriety
17 zdravých tipov na nanuky pre deti od Henriety
Neviem či poznám človeka, ktorý nemá rád zmrzlinu. Vy áno? Naše deti ju milujú. Dokonca aj najmladšia. Nevie ešte...