Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Grilované kuracie stehno s chrenovou omáčkou

3
porcie
55
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

600 g
kuracie stehno
2 PL
grilovacie korenie
1 PL
tymian
3 PL
olivový olej

Omáčka

1 PL
maslo
4 ks
cibuľa
700 ml
kurací vývar
1 ks
čerstvý chren
1/2 ks
citrón
1,5 KL
solamyl

postup

1.
Najskôr dáme piecť mäso. Kuracie stehna umyjeme, okoreníme a premiešame s olivovým olejom. Uložíme ich na olejom vymastený plech spodnou stranou hore a vložíme do rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov 25 min. (program "Teplovzdušné pečenie zhora i zdola").
2.
Medzitým si pripravíme omáčku. Cibuľu nakrájame na menšie kusy a osmažíme na masle dohneda.
3.
Osmaženú cibuľu zalejeme vývarom a pridáme nastrúhaný chren (cca 10 PL lyžíc).
5.
Po 10-tich minútach prelejeme suroviny do misky a tyčovým mixérom ich rozmixujeme na hladkú kašu. Potom prelejeme späť do panvice.
6.
Po 25-tich minútach vyberieme mäso z rúry a otočíme ho. Dáme piecť na 220 stupňov posledných 20 min. (program "Teplovzdušné pečenie + gril").
7.
Omáčku podľa chuti zahustíme solamylom (1 KL solamylu rozmiešame v 1 dl studenej vody a pridáme k omáčke).
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...