Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Pečené husacie prsia

ingrediencie

800 g
husacie prsia
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie
1 dl
olej
2 PL
med
1 ks
červená paprika
2 ks
pomaranč
1 ČL
čili paprička

postup

1.
Umyté, vysušené husacie prsia osolíme a okoreníme. Potom ich uložíme do olejom vymasteného pekáča. Pečieme na 200°C asi 30 minút.
2.
Mäso otočíme, podlejeme teplou vodou a pečieme zhruba 30 minút.
3.
Zo šťavy z pomaranča, medu a čilli papričky bez jadierok pripravíme zmes, ktorou ponatierame prsia počas pečenia a polievame výpekom.
4.
Po upečení prsia zabalíme do alobalu a necháme 20 minút postáť. Prsia podávame so zemiakovou kašou a nakrájanou čerstvou paprikou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Po Gurmán feste Košice a Gurmán Feste Bratislava zavíta Electrolux Foodtruck opäť na Slovensko, tentokrát na súkromnú...
petržlen
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Petržlen je aromatická, koreňová zelenina. Pochádza z východného Stredozemia a rozšíril sa do celého mierneho pásma...
kôpor
Kôpor
Kôpor
Kôpor je jednoročná, aromatická bylina, ktorá sa pestuje v našich záhradách väčšinou samovýsevom. Pôvod má v južnom...