Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Pečené husacie prsia

ingrediencie

800 g
husacie prsia
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie
1 dl
olej
2 PL
med
1 ks
červená paprika
2 ks
pomaranč
1 ČL
čili paprička

postup

1.
Umyté, vysušené husacie prsia osolíme a okoreníme. Potom ich uložíme do olejom vymasteného pekáča. Pečieme na 200°C asi 30 minút.
2.
Mäso otočíme, podlejeme teplou vodou a pečieme zhruba 30 minút.
3.
Zo šťavy z pomaranča, medu a čilli papričky bez jadierok pripravíme zmes, ktorou ponatierame prsia počas pečenia a polievame výpekom.
4.
Po upečení prsia zabalíme do alobalu a necháme 20 minút postáť. Prsia podávame so zemiakovou kašou a nakrájanou čerstvou paprikou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.
Fazuľový prívarok
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Osobitou úpravou, ktorá patrí do tepelnej úpravy je zahusťovanie pokrmov. Jedlá zahusťujeme zápražkou, zátrepkou, alebo...