Pridať recept

Pečené kačacie prsia s omáčkou

ingrediencie

600 g
kačacie prsia
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie
trochu
mletá rasca
1 dl
olej
2 PL
maslo
1 PL
hladká múka
120 g
syr
2,5 dl
smotana
1 KL
chren nakladaný v octe

postup

1.
Kačacie prsia osolíme, okoreníme a posypeme rascou. Na rozpálenom oleji kačacie prsia opečieme z oboch strán. Po upečení ich uložíme do pekáča.
 
2.
Prsia podlejeme vodou a pečieme. Počas pečenia občas polejeme výpekom. Po upečení mäso zabalíme do alobalu.
3.
Pripravíme si záprašku z masla, múky a trošky oleja. Potom ju zalejeme smotanou, pridáme syr a výpek z prś. Varíme kým sa syr nerozpustí. Do hotovej omáčky pridáme chren a premiešame.
4.
Prsia podávame s omáčkou a ovocím, alebo plackami a lokšami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať