Pridať recept

FOTORECEPT: Dusené bravčové pliecko s rukolou

Fotorecept: Dusené bravčové pliecko s rukolou
Zdroj: vacica

ingrediencie

500 g
bravčové pliecko
2 ks
cibuľa
2 KL
zaziky korenie
10 ks
cherry paradajky
2 stonky
stonkový zeler

postup

1.
Na olivovom oleji orestujeme cibuľku do zlatista.
Fotorecept: Dusené bravčové pliecko s rukolou
Fotorecept: Dusené bravčové pliecko s rukolou
Zdroj: vacica
 
2.
Potom pridáme nakrájané bravčové pliecko a pridáme 2KL zaziky korenia.
Fotorecept: Dusené bravčové pliecko s rukolou
Fotorecept: Dusené bravčové pliecko s rukolou
Zdroj: vacica
Fotorecept: Dusené bravčové pliecko s rukolou
Fotorecept: Dusené bravčové pliecko s rukolou
Zdroj: vacica
3.
Potom pridáme nakrájaný stonkový zeler a zalejeme to všetko 4 naberačkami kuracieho vývaru.
Fotorecept: Dusené bravčové pliecko s rukolou
Fotorecept: Dusené bravčové pliecko s rukolou
Zdroj: vacica
Fotorecept: Dusené bravčové pliecko s rukolou
Fotorecept: Dusené bravčové pliecko s rukolou
Zdroj: vacica
4.
Cherry paradajky nakrájame a pridáme k mäsku. Dusíme na miernom ohni do vtedy, kým mäsko bude skoro mäkké (asi 40 minút).
Fotorecept: Dusené bravčové pliecko s rukolou
Fotorecept: Dusené bravčové pliecko s rukolou
Zdroj: vacica
5.
Potom pridáme opláchnutú rukolu a premiešame. Dusíme ďalších približne 20 minút, do úplného zmäknutia mäska.
Fotorecept: Dusené bravčové pliecko s rukolou
Fotorecept: Dusené bravčové pliecko s rukolou
Zdroj: vacica
6.
Ako prílohu odporúčam grilované zemiaky alebo ryžu. Dobrú chuť!
Fotorecept: Dusené bravčové pliecko s rukolou
Fotorecept: Dusené bravčové pliecko s rukolou
Zdroj: vacica
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Bezstarostné varenie: Jedlá z pliecka do jedného pekáča
Bezstarostné varenie: Jedlá z bravčového pliecka do jedného pekáča
Takéto varenie sa vám bude nepochybne páčiť. Stačí vám nakrájať všetky suroviny, zamiešať v plechu...
Chcete získať späť energiu po sviatočnom prejedaní? Jedzte túto zeleninu!
Chcete získať späť energiu po sviatočnom prejedaní? Jedzte túto zeleninu!
Aromatická, korenistá zelenina dodáva šalátom nádherný rozmer, je zdravá a mnohí tvrdia, že má dokonca...