Pudingový koláč
25
porcií
70
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
liter
mlieko
4
PL
kryštálový cukor
1
balíček
čokoládový puding
1
balíček
jahodový puding
Cesto
5
ks
vajce
250
g
kryštálový cukor
250
g
múka polohrubá
1
ks
vajce
1
ks
kypriaci prášok
1
dl
olej
1
dl
voda
Povrch
2
ks
prášková šľahačka
3
dl
mlieko
1
PL
práškový cukor
400
ml
kyslá pochúťková smotana
2
ks
vajce
50
g
čokoláda na varenie
postup
1.
Z 1/2 l mlieka, 2 PL kryštálového cukru čokoládového pudingového prášku uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Tak isto uvaríme jahodový puding a necháme vychladnúť.
2.
Cesto: bielky vyšľaháme elektrickým mixérom na penu. Po lyžiciach pridáme cukor, múku s práškom do pečiva, vanilkový cukor, olej, mlieko. Cesto vylejeme na väčší plech vyložený papierom na pečenie a lyžicou ukladáme do cesta striedavo vychladnutý čokoládový a jahodový puding. Upečieme a necháme vychladnúť.
3.
Povrch: práškové šľahačky vyšľaháme s 1 lyžicou práškového cukru a 300 ml mlieka. Pochúťkové kyslé smotany zmiešame s 2 vanilkovými cukrami a spojíme s vyšľahanou šľahačkou.
4.
Nakoniec posypeme strúhanou čokoládou. Odložíme do chladu asi na 3 hodiny. Pokrájame na úhľadné rezy, kocky a podávame.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
BlazenaSadovska
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.