Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Bryndzové halušky

6
porcií
90
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
zemiaky
250 g
polohrubá múka
1 PL
soľ
250 g
bryndza
1 téglik
kyslá smotana
500 g
oravská slanina

postup

1.
Budeme potrebovať kilo zemiakov, štvrť kila polohrubej múky, štvrť kila bryndze, pol kila prerastenej slaniny, téglik kyslej smotany a soľ.
3.
Nastrúhame na jemno. Keď nechceme strapačky, zemiaky nastrúhame strúhadlom na pyré.
4.
Pridáme štvrť kila polohrubej múky, lyžicu soli a riadne premiešame. Ak sú zemiaky suché, pridáme trochu vody.
5.
Sitkom na halušky alebo priamo z lopárika ich nahádžeme do hrnca s vriacou osolenou vodou.
6.
Halušky varíme asi 10 minút, až kým nevyplávajú na povrch.
7.
Uvarené halušky scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Deci vody z halušiek si odložíme a použijeme ju na zriedenie bryndze.
8.
Halušky dáme do misky a jemne ich omastíme výpekom zo slaninky alebo lyžicou oleja, aby sa nezlepili.
12.
Bryndzu zmiešame so smotanou, pridáme deci vody z halušiek a riadne premiešame.
13.
Energetická hodnota jednej 250 g porcie je 1700 kJ (406 kcal). Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
D4nk44
24.2.2018 12:59 | |
+3 -0
Sú výborné akurát dorobene a už sú aj zjedene 😘
samantha2
21.2.2016 12:11 | |
+9 -10
my davame aj vajicko a bryndzu neiesame so smotanou
realityponuka
21.5.2015 15:54 | |
+22 -8
No my napríklad dávame aj vajíčko do cesta, a tiež do horúcich neprepláchnutých halušiek trochu čerstvého masla a veeeľa bryndze a navrch slaninku s čerstvou pažitkou al. vysmaženou cibuľkou mňam mňam a zemiaky robíme tak ako na placky, na kašu....
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Snickers tyčinka
Maškrty zo Snickersky
Maškrty zo Snickersky
Niektoré tyčinky sú tak famózne, že dezerty z nich jednoducho musia byť ešte lepšie.
omelety
Ako sa vyhrať s vajíčkom do polievky
Ako sa vyhrať s vajíčkom do polievky
Vajce jedávame pomerne často. Striedame prepeličie a slepačie. Najčastejšie slepačie z fariem, domáce. V porovnaní...